Mandag begynte hun å pakke, lørdag går flyet til Sør-Afrika. Der venter en måneds jobbing frem mot finalen 13. desember. Miss World er ingen dans på roser, og vår deltaker Lene Egeli håper all bagasjen får plass i fire store kofferter.

En hel koffert med sko

— Vi har fått en liste over ting vi må ha med. Jeg tar med i alle fall 40 lange finkjoler i tillegg til en del korte. Ellers blir det en hel koffert med sko, og masse forskjellige produkter til hår, sminke, treningsklær; jeg er ikke helt ferdig med å pakke ennå.

— Blir det mange kilo mon tro?

— Det kommer til å bli ganske mye overvekt. Det er veldig store kofferter, ler Lene Egeli.

115 deltakere

Stavangerjenta får selskap av 115 jenter fra hele verden i Johannesburg. De to første ukene kommer deltakerne til å reise rundt i Sør-Afrika for å oppleve afrikansk kultur. De to siste ukene går med til øving og atter øving mot det prestisjefulle finaleshowet i verdens største missekonkurranse, direktesendt på tv.

— Jeg er veldig spent og gleder meg veldig. Jeg har jo visst om dette lenge og forberedt meg. Likevel har jeg sommerfugler i magen, det er ganske store greier jeg skal være med på, sier stavangerjenta som reiser alene fra Norge. Ambisjonene er upåklagelige.

Går for seier

— Målet er selvfølgelig å få en god plassering, og ingenting er bedre enn å vinne. Det er mange sterke kandidater, og ekstremt vanskelig å nå opp, men jeg har et sterkt konkurranseinstinkt.

21-åringen håper å skille seg ut med sitt personlige engasjement mot menneskehandel og prostitusjon. Hver av jentene som deltar må ha et eget prosjekt, og for Lene Egeli var det ingen tvil.

Personlig prosjekt

— Jeg så en dokumentarserie på tv for fem år siden som gjorde virkelig sterkt inntrykk. Jeg har ikke klart å glemme. Siden da har jeg lest mye om menneskehandel og prostitusjon, forteller Egeli som fikk mulighet til å reise til Thailand og se problemene med egne øyne etter å ha vunnet Frøken Norge.

— Det var veldig tøft og trist. Det er et komplisert og vanskelig problem, slår hun fast, og forteller at de fleste andre deltakerne har konsentrert seg om problematikken rundt aids og Hiv.

— Er det noen spesielle spørsmål du har øvd deg på å svare på?

Har med tyrkisk pepper

— Nei, faktisk ikke. Vi kan bli spurt om alt mellom himmel og jord, sier Egeli som føler seg temmelig trygg på catwalken etter å ha jobbet som modell siden hun var 15 år gammel. Og skulle hjemlengselen bli for stor nede i Sør-Afrika, har Frøken Norge et ess i ermet:

— Jeg tar med tyrkisk pepper, i tilfelle jeg lengter etter det norske snopet.