ARENDAL: — Vi etterforsker nå om en byggtørker som sto i vaskehallen, kan knyttes til brannen, sier kriminalsjef ved Arendal politistasjon, Jens Martin Reiersølmoen, til Agderposten.

Det var natt til 16. februar i år at det brøt ut brann i vaskehallen til busselskapet. To personer befant seg i lokalet. Begge ble sendt til legevakt for sjekk, men ble dimitert etter kort tid.

En mann har fortalt at han sto og fylte diesel på en buss da det plutselig smalt og tok fyr. Anlegget ble overtent på få minutter.

Allerede samme dag, uttalte politiet at brannen trolig skjedde i forbindelse med fylling av diesel.

— Antakelig har brannen startet i forbindelse med fylling av diesel i bussen. Det har kommet en gnist, og så har det tatt fyr i dieselen i slangen, opplyste operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Asbjørn Enoksen, til fvn.no.

UTBRENT: Brannen hos Nettbuss forårsaket skader for mellom 10 og 20 millioner kroner. Dette bildet er tatt dagen derpå. FOTO: ERNEST BOSWARVA Foto: Ernest Boswarva

Nå vil politiet finne ut om noen kan ha opptrådt uaktsomt, og om de skal straffes for dette.— Vi etterforsker om det kan ha blitt begått noe straffbart, bekrefter Reiersølmoen.

Sjef for Nettbuss, Anders Roger Øynes, vil ikke spekulere i om byggtørkeren forårsaket brann. Han sier at varmekilden var helt ny.

— Byggtørkeren var i forskriftsmessig stand. Vi hadde aldri tenkt oss muligheten av at den kunne antenne diesel som ble fylt i de samme lokalene. Dette har vi jo drevet med lenge, sier Øynes til avisen.