KRISTIANSAND: En kvinne er dømt til psykisk helsevern etter at hun i april i fjor prøvde å drepe en tilfeldig mann i Kvadraturen i Kristiansand.

Blind vold

Med en 13 centimeter lang kjøkkenkniv angrep hun derfor mannen, like utenfor politihuset i Kristiansand. Han satt tilfeldigvis i en åpen bil og pratet med en kamerat, like ved stedet kvinnen satt.

Ifølge offerets forklaring var kvinnen sint og aggressiv. Samtidig hørte han kvinnen mumle noe om Jesus, og han trodde derfor hun skulle frelse ham.

Roet ned kvinnen

I forkant av knivstikket klarte mannen å roe kvinnen ned to ganger, men tredje gangen hun hisset seg opp klarte han ikke å unngå at kvinnen brukte kniven mot ham.

Mannen ble rammet av et knivstikk i halsen, men stikket traff ham ikke slik at han ble livstruende skadet.

Han løp inn på politistasjonen, og ble etter kort tid tatt hånd om av helsepersonell. Kuttet ble sydd med to sting.

Lang psykiatrihistorie

Den 47 år gamle kvinnen har vært i kontakt med psykisk helsetjeneste siden 1982, og har diagnosen schizofreni. Fagfolk konkluderer med at kvinnen er preget av paranoide vrangforestillinger, ukritisk adferd, aggressivitet, rastløshet og uro.

Kvinnen karakteriseres som psykotisk i gjerningsøyeblikket. Hun er derfor dømt til tvunget psykisk helsevern. Hun må også betale offeret en erstatning på i overkant av 75.000 kroner.