VENNESLA: Det opplyser fungerende lensmann, Gunn Eftevåg, til Fædrelandsvennen.

Trenger oppstart

Til politiet har mannen forklart at han kjørte på Eikelandsvannet fordi motoren i veteranbilen hans trenger oppstart noen ganger i løpet av vintersesongen.

— Sjåføren forteller at han ikke ønsket å utsette kjøretøyet for veisalt, og valgte derfor å kjøre bilen på isen i stedet, sier Eftevåg.

Ifølge politiførstebetjenten vurdere politiet å sikte mannen for kjøringen. Den straffbare handlingen rammes trolig av både veitrafikkloven, lov om motorferdsel i utmark og forurensningsloven.

- Skjerpende

— Handlingen vil bli vurdert opp mot skilting på stedet som opplyser at det ikke er lov med motorferdsel på vannet. I tillegg er det skjerpende at han har kjørt på et drikkevann som det er spesielle regler knyttet til. Det vil også være av betydning om det har vært folk på isen da kjøringen fant sted, sier Eftevåg.

Ifølge politiet vil trolig mannen bli straffet med bot. 77-åringen har ennå ikke vært inne til avhør.

Selv om det trolig er en begrenset mengde med skadelige vesker i kjøretøyet, har kommunen bedt om at veteranbilen blir hevdet fra den alternative drikkevannskilden raskt. Ingen abonnenter i kommunen får drikkevannet fra Eikelandsvannet nå, men 5000 husstander sogner til vannkilden dersom hovedkilden må stanses. Folk i Vennesla får drikkevannet fra grunnvannskilder på Drivenesøya.

Ber om heving

— Selv om dette er en reservevannkilde og ingen berøres direkte i dag, må bilen vekk så fort som mulig. Kommunen har derfor bedt politiet om at heving blir iverksatt, sier leder for teknisk etat i Vennesla kommune, Arne Vatne.

Ifølge fungerende lensmann, Gunn Eftevåg, er politiet i dialog med sjåførens forsikringsselskap om heving.

— Det skjer trolig ingenting i dag, men det er ønskelig med fortgang ettersom det er et drikkevann, sier Eftevåg.

Kommunalsjef i Vennesla, Aslak Wegge, opplyser at kommunen vil ta vannprøver av Eikelandsvannet.

— Vi ønsker å sjekke om bilen har påvirket vannkvaliteten. Det er et forholdsvis stort vann, så sannsynligheten for at det er forurenset er liten, sier Wegge.