KRISTIANSAND: Det opplyser politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar til Fædrelandsvennen. Politiadvokaten argumenterte med unndragelsesfaren da det ble avholdt fengslingsmøte i Kristiansand tingrett fredag formiddag.

Det var ved 03-tiden natt til 17. oktober i år at kvinnen skal ha blitt forsøkt voldtatt i et skogholt i Furulunden i Mandal. Kvinnen skal ha blitt dratt inn i skogen med makt, og har forklart til politiet at hun er sikker på at gjerningsmannens hensikt var å voldta henne.

Les også: Kvinne (24) forsøkt voldtatt i Mandal

Hørte rop

Forbipasserende langs Bankeveien hørte rop etter hjelp og gikk inn i skogen for å bistå kvinnen. Hun kom da løpende i møte og fortalte om overgrepet.

Ifølge 18-åringens forsvarer, Henrik Lund, nekter asylsøkeren enhver befatning med voldtektsforsøket. Mannen innrømmer at han var på byen i Mandal den aktuelle natten, men nekter for å ha vært i området hvor kvinner hevder hun ble forsøkt voldtatt.

I avhør har mannen forklart at han forsøkte å komme seg inn på utestedet Soldekket i sentrum av Mandal. Dette har en bekjent av 18-åringen bekreftet overfor politiet.

Ifølge Skaar er bevisene mot mannen svært sterke. Politiadvokaten opplyser at biologiske prøver tatt av hud funnet under kvinnens negler ga hundre prosent treff på mannens dna-profil. Prøvene er foretatt av Rettsmedisinsk institutt.

Klorte ham til blods

Etter det fvn.no kjenner til, har ikke kvinnen gjenkjent mannen på bilder. Til politiet skal hun også ha forklart at hun klorte gjerningsmannen til blods under kampen som utspilte seg i skogen.

Da mannen ble tatt inn til avhør bare to dager etter voldtektsforsøket, ble det imidlertid ikke funnet kloremerker som var forenlig med kvinnens forklaring.

— Etter en totalvurdering av bevisene i saken mener vi likevel at vi kan knytte mannen til ugjerningen, sier Skaar.