KRISTIANSAND: For to uker siden ble «Michelle» fengslet da politiet gikk til aksjon mot en leilighet hvor to kvinner solgte sex i Kristiansand sentrum. I går møtte Fædrelandsvennen henne i fengselet.

— Det sprer seg i stor fart at det er enkelt å selge sex i Kristiansand, sier kvinnen.

Millioninntekt.

49-åringen sier hun kjenner til det voksende prostitusjonsmarkedet i Kristiansand, og at venninnene hennes beskriver byen som et drømmested for sexsalg.

— Kundene her i byen er snille og ikke voldelige. Jentene kan føle seg trygge. I tillegg er etterspørselen stor, sier kvinnen.

Ifølge henne kan prostituerte i byen til sammen tjener millioner hver måned, og det er ikke uvanlig at jentene sitter igjen med opp mot 10.000 kroner om dagen.

Som et eksempel forteller hun at hun ble oppringt av en klubbeier i Kristiansand som spurte om venninnene hennes ville jobbe for ham.

— Mannen sa han hadde ti jenter hos seg. Denne mannen kan ifølge mine kilder tjene opp mot tre millioner kroner i måneden, sier hun.

49-åringen hevder selv hun kom til Norge for å feriere i to måneder, og at hun ikke visste at venninnene skulle selge sex i Kristiansand. I leiligheten i Gyldenløves gate var kundene ofte gifte menn i godt voksen alder, men det dukket også opp yngre gutter.

Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld for hallikvirksomhet, men innrømmer å ha hjulpet de prostituerte med å lage sexannonser på internett. Hun ble først innkalt som vitne, men ble etter kort tid siktet for hallikvirksomhet. Mens huseieren og en 52 år gammel mann ble løslatt, ble «Michelle» varetektsfengslet fordi politiet fryktet hun ville rømme landet.

Mafiastyrt

Ifølge henne er politiet i Kristiansand på ville veier i sitt arbeid mot det hun beskriver som et velorganisert prostitusjonsmiljø.

— Dagen etter at venninnene mine ble avhørt, fikk de telefon fra politiet om å hente pengene de har tjent. Hva slags signal gir det? Kvinner vil strømme til byen når de hører hvor naive politiet er. Og hvis politiet mener jeg er hallik, er ikke da pengene mine? Jeg skjønner ikke logikken, sier hun.

«Michelle» mener prostitusjonsmarkedet kan deles i to, og at politiet jobber mot den ufarlige delen.

— Kvinner som tilbyr sine tjenester gjennom nettannonser, jobber i hovedsak for seg selv. Det finnes imidlertid et skjult prostitusjonsmarked hvor kvinner blir utsatt for tvang, og hvor pengene forsvinner til bakmenn, sier kvinnen, som mener det hersker mafialignende forhold i Kristiansand.

Flere ganger skal hun ha blitt oppsøkt av personer som ville kontrollere venninnene hennes. Ved ett tilfelle fikk hun en aggressiv, østeuropeisk kvinne på døren.

— Hun sa at jentene må slutte å selge sex umiddelbart. Hvis ikke krevde de penger, forteller 49-åringen.

Panikkangst

Den franske kvinnen hevder hun aldri har vært arrestert før, og at hun aldri har solgt sex. Hun opplever oppholdet i fengselet som svært traumatisk.

— To netter har jeg hatt panikkanfall, og blitt fraktet til sykehuset for sjekk. Jeg føler meg som i en liten boks, og at veggene kommer mot meg, sier kvinnen.

Hun synes oppholdet er ekstra ille fordi hun hevder seg uskyldig fengslet.

— Politiet har ingenting på meg. Jeg kom hit for å finne en kjæreste. I stedet ender jeg opp med å bli arrestert. For meg virker det som politiet vil vise at de gjør noe. Da var det lett å sette meg i fengsel, sier kvinnen oppgitt.

HER: To menn og 49-årige «Michelle» er siktet for hallikvirksomhet etter at politiet aksjonerte mot denne boligen i Gyldenløves gate i Kristiansand for drøye to uker siden. Foto: Kjartan Bjelland