KRISTIANSAND: Overgangsboligen er laget av samme kunstnere som har oppført sosialbolig og bolig for hjemløse, presentert av kakemenn som ønsker velkommen til Grim med påskrift ”Inni er vi like”.

Superspeed og tog

”Skjevt fellesskap på Lund”, står det med melisskrift på en blokk som kan henlede både til tårn i Pisa og andre skjevheter.

Årets pepperkakeby, den femte i rekken i Kristiansand, byr igjen på mer kvalitet enn kvantitet. Et hundretalls gjester som overvar Kristiansands barnekulturminister Heidi Aasens offisielle åpning i går, fikk se Superspeed, tog og engelsk buss. De så en sjørøverskute som kunstnerne fra Dvergsnestangen barnehage har brukt kilovis av snop for å få ferdig. De fikk se palmekyst, slott, Tobias tårn, Brygga Café og løver som voktet en faraos gravkammer foran pyramiden. De fikk, kort sagt, se en imponerende pepperkakebyggefantasi.

Direktør Høyersten fornøyd

Uten forkleinelse for noen, den gotiske kirken med innlagt belysning og barnehagen barnehagebarna fra Ravneheia i Voie står bak, er verd en ekstra titt. Kirken fordi den er usedvanlig vakker, barnehagen fordi den er bebodd av seigmenn med bilde av hvert enkelt barn klistret på hodet.

Det er barn i skole, barnehage og i hjemmene som årlig inviteres til å bebygge den etter hvert tradisjonsrike pepperkakebyen. Museumsdirektør Erlend Høyersten er fornøyd med det han ser.

Men han skulle ønske enda mer var å se.