KRISTIANSAND: Radiostasjonen vil, som også tidligere varslet, nok en gang levere inn klage på at Medietilsynet og Kulturdepartementet ikke har vært villige til å gi stasjonen ny konsesjon, en tillatelse som er påkrevd for å kunne fortsette å sende lovlig lokalradio på FM-nettet i Kristiansand de kommende år.

Kaotisk

NRJ, som er radiokjeden som har fått lov til å overta frekvensen som Radio Kristiansand sender på, skal etter planen starte sendinger 1. januar 2010. Det samme skal Radio Ung, som har fått konsesjon for å sende på NRK Alltid Klassisk sin frekvens.

Radio Kristiansand er ikke den eneste aktøren som klager. Akkurat nå strømmer klager fra hele landet inn til Medietilsynet, og flere aktører har fått utsatt klagefristen, som opprinnelig var satt til 7. april.

Etter hva fvn.no erfarer vil Radio Kristiansand påklage to avslag; avslaget på den opprinnelige, kommersielle frekvensen som stasjonen sender på i dag, samt avslaget på den alternative søknaden om å sende på NRK Alltid Klassisk sin frekvens.

Uvisst tidsperspektiv

Radio Kristiansands hovedeiere, JærradioGruppen, har nå fått frist til 24. april med å levere inn sin klage.

Medietilsynet har ikke skissert noen dato for når man påregner å være ferdig med behandlingen av Radio Kristiansands klage.

PS! Mediehuset Fædrelandsvennen eier 40 prosent av Radio Kristiansand.

Hva mener du? Synes du Radio Kristiansand bør få bestå, eller mener du nye aktører bør få slippe til? Debattér i vårt forum.