— Vi er her i solidaritet med disse tre arbeiderne og for å hjelpe dem økonomisk. Vi betaler kost og losji for dem i én måned slik at de kan bli i Norge som vitner, sier distriktssekretær Agnes Norgaard i LO.

Weimert Reszö, Chordas Attila og István Télek er takknemlige for den økonomiske hjelpen og sier de er villige til å bli i Norge i et håp om at alle de tidligere ungarske E 18-arbeiderne skal få rettferdighet.

Samtidig retter stortingsrepresentant Freddy de Ruiter et nytt kraftig angrep på Ahder OPS Vegselskap som byggherre.

— Agder OPS Vegselskap bør ta seg i nakken. De bør ta seg en tur og snakke med disse tre, sier Freddy de Ruiter.

De tre ungarerne er i Norge for tredje gang. De lånte penger til reisen i et håp om å få løst saken.

Sammen med Freddy de Ruiter vil Agnes Norgaard forsøke på hjelpe de tre ungarerne med å åpne dører. Tre ganger er ungarernes sak forsøkt politianmeldt.

— Jeg vil ta deres sak opp med LO sentralt. Det jeg har hørt synes jeg er forferdelig og en påminnelse om at det haster å få regjeringen til å innføre solidaransvar, sier Norgaard.

— Jeg støtter helt og fullt Freddy de Ruiters utfordring til Agder OPS Vegselskap. Ledelsen i OPS-selskapet bør ta seg bryet med å besøke de tre, sier Norgaard, som også vil ta kontakt med Norsk Arbeidsmandsforbund.

30-35 av ungarerne er organiserte, men forbundet har kjempet med lite ressurser og et vanskelig sakskompleks. Nå er Norsk Arbeidsmandsforbund sentralt koblet inn i saken.

To av de tre fikk nylig de første dagpengene etter flere måneder uten lønn. Weimert kjemper i tillegg for å få sykepenger. Agder OPS Vegselskap har offentlig hevdet at Weimert ikke har levert sykmelding. I går viste han frem kvittering på levert sykmelding.

— Uansett hvilke juridisk ansvar Agder OPS har, bør de føle et moralsk ansvar overfor disse tidligere E 18-arbeiderne, sier Freddy de Ruiter.

Informasjonssjef Lars Gunnar Nag i Agder OPS Vegselskap opplyser at sykdom forhindrer selskapet i å kommentere saken i dag. Nag vil komme tilbake med kommentar tirsdag.