OSLO: Foreløpig har politiet registrert tre anmeldelser mot Bjarte Baasland (bildet t.v.) og hans mor Bodhild Baasland. Den 34 år gamle biskopsønnen har erkjent å ha spilt bort 60 millioner kroner på internettgambling.

– Vi etterforsker nå først de anmeldte forholdene og vil ta vitneavhør med personer som er relevante i forhold i dette. Videre vil vi undersøke om det er grunnlag for å utvide bedragerisiktelsen mot Baasland, sier politiadvokat Knut Horn i Oslopolitiet til NTB

Nytt avhør

Ifølge politiadvokaten er det avtalt nytt avhør med Baasland i oktober. Spørsmålet politiet vil ha klarhet i er om de som har lånt bort penger på noe vis kan anses å være forledet eller lurt og at de har lånt bort penger de trodde skulle benyttes på annet vis.

Les også: — Har lånt ytterligere 30 millioner | Psykiater om Baasland: - Har ikke oplevd liknende

– Det som er viktig er at Baasland innrømmer å ha forledet sin mor med hensyn til hva pengene skulle brukes til. Men når hun igjen har bedt de øvrige kreditorene om lån, så er det hans opplevelse at de lånene ikke ble gitt på bakgrunn av et konkret formål, men på bakgrunn av en relasjon, sier Baaslands advokat Hege Birkeland Ersdal til NTB.

Nettopp fordi Baasland mener han ikke har forledet dem moren har lånt penger av, erkjenner han heller ikke straffskyld i forhold til siktelsen om bedrageri.

Sjokkert

Både politiet og advokaten er imidlertid sjokkert over at ingen i de to veddeselskapene centrebet.com og bet365.com, som 34-åringen har spilt bort alle pengene på, har hatt noen kontrollrutiner.

– Dette bør være et interessant spørsmål for de politiske myndighetene, sier politiadvokat Knut Horn.

I Kultur- og kirkedepartementet arbeides det for tiden med et lovforslag som skal stanse pengeoverføringer som går fra privatpersoner i Norge til spilleselskaper registrert i utlandet.