FLEKKEFJORD: — Jeg synes det er stor prestasjon at jeg kom så langt, og er veldig fornøyd, forteller Soteland til fvn.no.

Hun deltok i lærlingklassen, og for å komme seg til Stavanger måtte hun først konkurrere mot andre lærlinger i distriktet.

— På landsbasis konkurrerte jeg med 190 stykker, 15 kom til NM. Så en femteplass synes jeg er veldig bra, forteller hun.

I selve finalen, som gikk av stabelen søndag, var det fem stykker med. Soteland kom sist av disse.

— I premie fikk jeg fikk en stor plansje der det står at jeg kom på femteplass. En sånn pris kan ha mye å si for jobb videre, sier hun.

Finalist også i proffklassen

I tillegg til en lærlingklasse var det også en klasse for de med fagbrev, eller mer enn 4 års erfaring. Her deltok Magnhild Sandvik Døble fra Mandal. Også hun kom til finalen, og endte der på en 6. plass av totalt sju finaledeltakere.

— Jeg er kjempefornøyd med å i det hele tatt komme til finalen, men jeg gjorde også noen tabber som irriterer meg nå i etterkant, sier Sandvik Døble til fvn.no.

Da dommerene gikk gjennom arbeidene hennes før dommen falt, trakk de henne for tekniske feil.

— Blant annet hadde jeg festet orkidér på to forskjellige måter, mens det korrekte skal være å holde seg til én og samme festeteknikk i samme arbeid, sier Sandvik Døble.

Her er Magnhild Sandvik Døble avbildet med et av arbeidene fra helgas NM i blomsterdekorering. Foto: Privat 23 år gamle Magnhild Sandvik Døble har hatt fagbrev i tre år.