KRISTIANSAND: Far til drapsdømte Viggo Kristiansen, Svein Kristiansen, var i går til stede på journalistkonferansen i Kristiansand, hvor advokat Klomsæt presenterte sine tanker omkring Baneheia-saken.

**Les også:

— Tynne greier fra Klomsæt**

Viggo må ta sin straff og slutte og rote

Kristiansen intervjuet for første gang

— Han må gjerne råtne i fengsel

— Kristiansen ble forhåndsdømt

Se hele debatten fra Hotel Ernst i opptak

— Klomsæt er en klovn

Klomsæt mener Kristiansen ikke fikk en rettferdig rettergang, og at domfellelsen av Kristiansen derfor bryter med menneskerettighetene. Han har derfor begjært saken gjenopptatt.

Svein Kristiansen støtter Klomsæt, og sier til Dagbladet i dag at han tror sønnen kan være uskyldig.

— Viggo sa hele tiden «ta det med ro, det finnes ingen ting. Det kan ikke være noe der». Dette sa han selv da de såkalte DNA-bevisene var på vei fra Spania. Ja, jeg tror på gutten - og mora hans, sier Svein Kristiansen til Dagbladet.

Moren til Kristiansen sa i sitt vitnemål at hun så sønnen komme og gå ute i gården drapskvelden.

— Jeg kjenner henne bedre enn noen - og hun lyver ikke for å beskytte Viggo. For hennes skyld håper jeg det kommer en oppklaring, sier Svein Kristiansen.

Kristiansen sier til fvn.no søndag at han ikke ønsker å kommentere Baneheia-saken overfor Fædrelandsvennen på det nåværende tidspunkt.

Fetteren fikk juling

Til stede var også Thomas, Mårten og Elin Bergstøl, som er fetter,onkel og tante til Viggo Kristiansen. Fetteren til Kristiansen, Thomas Bergstøl, var invitert til konferansen for å holde et innlegg.

Han gikk kraftig ut mot mediadekningen i saken, og fortalte at livet hans ble fullstendig snudd på hodet da han vært 15 år.

— På Vgs forside sto det "tatt", og under var det bilde av min fetter, sa Thomas Bergstøl, og la ikke skjul på at saken har vært en personlig belastning.

Han lot det også skinne gjennom at han hadde fått juling på gata, på grunn av at han var fetteren til Viggo.

FETTER: Viggo Kristiansens fetter, Thomas Bergstøl, var en av dem som holdt innlegg. Han fortalte om sjokket han fikk som 15-åring, da fetteren havnet på forsiden i alle landets aviser. Foto: Kjartan Bjelland. — Enorm belastning

Viggo Kristiansens far sier at sønnen kunne være vanskelig.

— I perioder i oppveksten sleit han fryktelig. Han var mildt sagt en bajas og en plage. De han var mest full av f... mot, var dem han var tryggest på, spesielt foreldrene, tante og onkel, forteller Kristiansen.

I likhet med Bergstøl opplevde han mediadekningen som en stor belastning.

— I perioder, spesielt like etter drapene i Baneheia, hadde jeg mest lyst til skjule meg til det hele var over. For oss i den nærmeste familien har det vært en endeløs vanskelig periode, der spesielt mediadekningen har vært en belastning, sier Svein Kristiansen til Dagbladet.

Mårten, Elin og Thomas Bergstøl mener alle at saken bør gjenopptas, for å få ting frem i lyset.

Sentralt i Klomsæts gjenopptagelsesbegjæring står vitnemålet til Jan Helge Andersen, som ble dømt til 19 års fengsel for drapene på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen.

- Må ta straffen sin

I et intervju med TV 2 i går avviste Andersen at han ble presset til å trekke kameraten Kristiansen inn i saken.

— Jeg ønsket å tilstå hele tida. Kristiansen må ta straffen sin og slutte å rote, sier Andersen til TV2. Andersens mor og tante var også tilstede under gårsdagens konferanse. Moren, Berit Andersen, gikk kraftig ut mot Klomsæt da det ble anledning for å stille spørsmål fra salen. Hun lurte på hvordan Klomsæt kunne få seg til å tro at det kun var Jan Helge som var skyldig, og mente argumentene han presenterte var i tynneste laget.

— Hvorfor i all verden vil Viggo plutselig snakke nå, når han ikke har sagt noenting i løpet av to rettssaker, lurte Andersen på etter seansen var ferdig.