KRISTIANSAND: Kristiansand kommune har ment at lokalene er blitt brukt ulovlig, noe eierne har bestridt. Saken har versert siden 2001, da bygningen ble kjøpt av to medlemmer av motorsykkelklubben Bandidos. Nå har man løst problemet.

— Det viktigste poenget for oss er at saken nå er ute av verden. Vi har løst en problemstilling som vi har oppfattet som viktig for oss, sier plan- og bygningssjef Gunnar Stavrum i Kristiansand kommune til fvn.no.

Lokalene ble opprinnelig brukt som møteplass for linjemontører, og var godkjent for bruk som møtelokaler på dagtid. Men etter å ha mottatt flere naboklager gjennomførte politiet en razzia i lokalene. Det ble da oppdaget at lokalen var innredet med både bar, scene og strippestang. De to tidligere eierne har flere ganger fått advarsler og pålegg om at bruken av lokalene som klubbhus måtte opphøre.

Nå er altså striden endelig løst. Halve eiendommen ble lagt ut på tvangssalg, mens også den andre eieren var villig til å selge. Prisen endte på 1,75 millioner kroner, og Kristiansand Eiendom vil vurdere å bruke bygget til lager, boliger for bostedsløse eller selge videre.