Se mobilvideo av larvene over

KRISTIANSAND: — Det var så "krekselig" at jeg fikk brekninger, forteller Linn Borgersen til fvn.no.

— Mannen min tok en bit av en klemtinbåt, men spyttet den ut fordi den smakte vannaktig. Da vi kikket nærmere på båten så vi tilfeldigvis at noe beveget seg inne i den.

Larvene var gjennomsiktige og lignet fruktkjøttet i klementinen. Først da de studerte båtene nærmere oppdaget de hvor mange larver som kravlet rundt i frukten.

— I båten samboeren min spiste av var det minst sju stykker og det var larver i alle båtene. Det var så mange at det var helt vilt, sier 28-åringen.

Avsmak

Paret, som bor i Høvåg, hadde fredag reist til Lund i Kristiansand for å handle inn til helga. Klementinene så tilsynelatende ferske og appetittelige ut da de plukket dem med seg.

— Vi kunne ikke se noen ting utenpå frukten og heller ikke da vi skrellet den, sier Borgersen.

Lørdag dro de tilbake til butikken med klementinene. Der fortalte de butikkansatte at det ikke skulle være larver i frukten og Borgersen fikk pengene tilbake.

De pengene har hun ikke tenkt å bruke på nye klementiner.

— Det var så ekkelt at jeg blir frastøtt av alt som ligner klementiner. Der forsvant den julegleden, sukker Linn Borgersen.

BEKLAGER: Bjørnar Mickelson i ICA Norge beklager hendelsen. Foto: ICA

— Beklagelig

Fvn. no snakket med ICA Norge søndag kveld. De beklager den ubehagelige hendelsen, men sier de har gode kontrollrutiner av ferskvarene.- Selv om vi tar stikkprøver av frukten er det umulig å sikre seg hundre prosent mot slike feil, sier Bjørnar Mickelson(bildet) som er informasjonrådgiver ICA Norge.

- Det er jo ikke noe særlig å finne larver i klementinene og vi beklager at de opplevde dette.

Se mobilvideo av larvene øverst i artikkelen.