KRISTIANSAND: Byutviklingsstyret sa torsdag ja til at de store planene kan legges ut til offentlig ettersyn og høring. Senterpartiet, KrF og Miljøpartiet de grønne stemte mot. Disse partiene ville legge hele Aquarama død og heller begynne hele badelandprosessen på nytt.

— Det blir for stort med 28.000 kvadrat. Vi har en reguleringsplan fra 2006 som sier 16.000 kvadrat. Det har ballet altfor mye på seg, sa byutviklingsstyrets leder, Grete Kvelland Skaara, KrF.

Hans Otto Lund (H) representerte flertallet, og han sa at Aquarama blir stort, men også flott. Og det er et etterlengtet prosjektet. Han ville ikke stoppe det nå, for han ønsker å se det gjennomført mens han er i live.

— Ber vi om nye reduserte planer, blir det bare ørkenvandring og ingen løsning, sa han.

Kruse Smith og BRG-gruppens planer om å finanisere hotelldeler med å selge andelsleiligheter, bekymrer politikerne. De vedtok derfor at utbyggerne under høringen må dokumentere at hotellet ikke vil føre til privatisering verken av leiligheter eller uteområder i hele hotellets levetid, men også etter dette hvis det skulle komme til konkurs.

— Så ser vi hva de sier, og så konkluderer vi når alle innspill er kommet, sa Lund.

Aps Leif Hopland mente man kan si mye om Aquarama, men siden bystyret vil ha prosjektet mente han det lå så mange føringer at han ikke ville være med på å stoppe det.