FARSUND: Farsunds avis skriver i dag at firmaet Maritime Construction Solutionsoverfor Utlendingsdirektoratet har tilbudt lekteren som asylmottak. Tanken er at lekteren, som er 110 meter lang og tre etasjer høy, kan legges i skjærgården i Farsund og huse opp til 130 asylsøkere.

— Et asylmottak vil tilføre kommunen ganske mye penger, på grunn av tilskuddene som følger med. I tillegg er det enkelt å opprette mottaket, og etter en avsluttet periode er det bare å kaste loss og slepe lekteren bort igjen, sier Ingolf Midttveit, administrerende direktør i Maritime Construction Solutions, til Farsunds avis.

Lekteren skal egentlig ha vært tiltenkt båtbyggerselskapets egne ansatte i verftsindustrien, men den ble aldri tatt i bruk på grunn av finanskrisen. Flere skal ha tent på idéen.

— UDI syntes det var en veldig god idè, og jeg skal kontakte ordfører Ytterdahl på mandag og presentere ideen for ham, sier Midttveit til avisen.

Årsaken til at nettopp Farsund ble valgt skal være at Midttveit har kontakter i Lister-regionen. Han utelukker imidlertid ikke at andre kommuner i nærheten kan være aktuelle hvis ikke politikerne i Farsund vil ha «flotellet».

Det er flere enn Maritime Construction Solutions som tilbyr mottak til UDI. Tokla AS tilbyr 150 nye plasser i Evje og Hornnes og 15 ekstra plasser ved utvidelse av eksisterende mottak i Bygland. Sana tilbyr 20 ekstra plasser i Lillesand ved utvidelse av dagens mottak. Det samme gjør Progeso i Flekkefjord med 30 ekstra plasser.