KISANGANI: Mathilde Moland kom i formiddag igjen inn i fengselet i Kisangani. Hun hadde med seg en «godtepakke» med både Potetgull, Kvikklunsj, havrekjeks og Pringles. I tillegg skulle hun dele ut fotballer til andre fanger i fengselet. Fotballene fikk hun med hjemmefra av Reidar Christensen AS i Tvedestrand, skriver Tvedestrandsposten.

Treffe presidentens kone? Ellers kan det være en mulighet for at Mathilde Moland får treffe kona til presidenten i Kongo, Joseph Kabila.

Predikant Rune Edvardsen, som er sammen med Mathilde Moland i Kongo, forteller at presidentens kone kan være interessert i å treffe Mathilde Moland over helgen.

— Det jobbes i kulissene for å få dette til, ifølge Edvardsen.

Evangelisten sier til Agderposten at han tror møtet mellom de to kvinnene kan bli viktig for saken.

— Jeg tror det er veldig viktig at denne saken blir menneskeliggjort. Ved at to mødre møter hverandre, kommer de nær saken på en helt annen måte. Det er Afrikas kultur. Her står familien er veldig sterk, sier Edvardsen

Melding fra Solheim Forøvrig har miljøvernminister Erik Solheim skrevet flere tekstmeldinger til Rune Edvardsen, med gode hilsener til Mathilde.

Erik Solheim syntes det var fint at Rune Edvardsen har klart å få til denne turen, der Mathilde kunne besøke sønnen Tjostov i fengselet.

Sterkt møte

Det ble et sterkt og tårevått møte med sønnen for Mathild Moland i går. Moren fikk kun møte Tjostolv Moland og Joshua French i litt over et kvarter, men i dag er planen at hun skal få et lenger møte med sønnen.