KRISTIANSAND: I morgentimene stilte betjenter fra trafikkavsnittet ved Kristiansand politistasjon og folk fra Statens vegvesen seg opp i kjelleren på Kvadraturen skolesenter. Målet var å stoppe og avskilte mopeder som var trimmet.

– Ti mopeder er blitt avskiltet for å være trimmet eller ha mulighet for å kjøre for fort, forteller leder av politiets trafikkavsnitt, Yngvar Aas, til fvn.no.

Stoppet på p-plassen

Sivile politibetjenter spanet i dag på elevene da de skulle parkere utenfor skolen. En del aktuelle mopeder ble deretter tatt med ned i parkeringskjelleren, hvor maks-farten ble testet.

– De verste mopedene vi har tatt kunne kjøre i 110-120 km/t. I dag har vi stoppet noen som kunne gå i nærmere 80 km/t, forteller inspektør Reidar Bjerland i Statens vegvesen, til fvn.no.

(Les mer under bildet)

Sviende straff

Målet for dagens kontroll var imidlertid ikke å få finne nøyaktig fart, men å finne ut at de gikk ulovlig fort. De siste årene har det vært få mopedkontroller, men ifølge politiet vil det bli flere kontroller.

– Mopedistene kan forvente flere aksjoner. Det er en veldig effektiv måte å kontrollere på, sier Aas.

Alle de ti som ble tatt for lovbrudd i dag, godtok forelegg. Kjøring med trimmet moped resulterer i et forelegg på 4200 kroner.