KRISTIANSAND: — Det ser ut som om fredagen kan bli fin, ellers blir det vinterlig vær framover i ferien, melder meterolog Roar Teigen, ved Storm Weather Center.

Tirsdagen kan også bli en god dag, det blir opphold og muligheter for sol. Ellers domineres været av flere lavtrykk.

— Onsdag blir det skyet med litt snø. Vinden kan komme opp i kuling på toppene, men det blir stort sett frisk brisk. Torsdag blir det halv skyet, oppholdsvær og lite vind. Temperaturen er ventet på å ligge fra minus en til fire plussgrader på Hovden, sier Teigen.

Fredag blir det sol

— Fredag blir det en del sol og fine forhold. Det blir litt kjøligere igjen med temperaturer på rundt fire minusgrader, fortsetter meterologen.

Det blir ikke noen god avslutning på ferien værmessig. Det vil skye til på lørdagen, og det er ventet sørlig vind med en temperatur på rundt fire kuldegrader. Søndagen blir enda mer skyet, og det vil i tillegg komme en del nedbør.

Dårlig vær på kysten Når det gjelder kyststrøkene på Sørlandet kan vi forvente en betydelig mengde snø fram til onsdag. Da vil temperaturen stige, og nedbøren komme i form av regn.

— Det ser ut som det kommer et kraftig lavtrykk natt til onsdag, da kan det komme store nok mengder med snø. Ikke så mye som i helga, men det hjelper ikke på, sier Frode Håvik Korneliussen i Storm Weather Center.

Natt til i morgen kommer det en ubetydelig mengde med snø. Natt til onsdag kan det komme opp mot 15 cm. snø. Så blir det mildere.

— Temperaturen kommer til å ligge på rundt null til to grader. Så det blir nok sludd midt på dagen onsdag, sier Håvik Korneliussen til Fædrelandsvennen.

Regn torsdag

— Fra torsdag er det muligheter for spredt nedbør, stort sett som regn. Det blir vesentlig mildere, opp mot fire- fem plussgrader, opplyser meterologen.

Når det gjelder helgeværet, kan det se ut som det blir oppholdsvær.

— Det er alltid usikkerhet inne i bildet, men det kan se ut som det holder seg tørt fra fredag mot slutten av helga. Det blir kuldegrader på nattestid, mens på dagtid holder det seg på pluss, avslutter Håvik Korneliussen.