OSLO: — Det er veldig hyggelig å få en slik tillitserklæring, og jeg gleder meg masse til å begynne, sier Lindeberg til fvn.no.

Ingen erfaring Hun ble i statsråd fredag formiddag utnevnt til en åremålsstilling for seks år fra det tidspunkt Justis- og politidepartementet bestemmer. Lindeberg har ingen erfaring fra politiet, og ser fram til å lære etaten å kjenne.

— Det første jeg vil gjøre er å bli kjent med politiet, noe som blir svært spennende. Jeg er et samfunnsengasjert menneske, og synes det er gøy å bli en aktør i en så viktig samfunnsinstitusjon, sier Lindeberg.

Starttidspunkt uavklart Det er foreløpig ikke avklart når Lindeberg begynner i stillingen som politimester i Agder.

— Dette er like nytt for meg som det er for deg. Jeg må få lov til å avklare dette med min nåværende arbeidsgiver før jeg kan si noe om oppstartstidspunktet, sier Lindeberg.

Modig valg Hun synes det er modig av Justis- og politidepartementet og utnevne henne som ny politimester ettersom hun ikke har erfaring fra politiet.

— At de har ansatte en som kommer fra utsiden er prisverdig, sier Lindeberg.

Personkonflikter Agder politidistrikt har vært preget av flere opprivende personkonflikter det siste året. Dette har blant annet resultert i sykemeldinger og mistrivsel blant ansatte. Lindeberg ønsker ikke å svare på hvordan hun vil håndtere denne situasjonen.

— Det har jeg ingen kommentar til. Først vil jeg bli kjent, deretter vil jeg komme tilbake til hvordan jeg vil løse slike saker, sier hun.

Glad for kvinnene På justisministerens pressekonferanse fredag ettermiddag understreket, Knut Storberget overfor fvn.no at han er spesielt fornøyd med at to av tre nyutnevnte politimestrer er kvinner.Politioverbetjent Anne Rygh Pedersen blir ny politimester i Telemark politidistrikt. Forbundsleder Geir Ove Heir blir mester i Vestfinnmark politidistrikt, mens distriktssjef Kirsten Marie Lindeberg overtar Agder politidistrikt.

— Jeg er glad for at vi får flere kvinnelige ledere inn i politiet. Det kan være en fordel å ha kvinner i lederposisjoner når kjønnsrelaterte forbrytelser som voldtekt og vold i nære relasjoner, skal bekjempes, sier Storberget til fvn.no.

Husket ikke navnene Da ministeren skulle intervjues om nyansettelsene, måtte han spørre om navnet på de tre. Likevel mener han Lindeberg har de rette egenskapene, selv om hun ikke har erfaring med politiarbeid.

— Selv om hun ikke har erfaring fra politiet, er det mange andre som har det i organisasjonen. Vi trenger folk med god lederkompetanse som kan tenke strategisk, sa Storberget.

Utdannet jurist Kirsten Lindeberg er 54 år gammel. Hun er født i Grimstad hvor hun nå også er bosatt. Lindeberg tok juridisk embetseksamen ved Universitetet i Oslo i 1978, og begynte deretter i jobb i Skattedirektoratet. I 1981 ble hun advokatfullmektig i Arendal, og i 1982 juridisk konsulent ved Aust-Agder vegvesen, og senere administrasjonssjef samme sted. Fra 1991 var hun kontorsjef ved rådmannskontoret i Grimstad, senere rådmannens stedfortreder.

Lindeberg tiltrådte stilling som juridisk rådgiver i Kristiansand kommune i 1998, først i rådmannens stab, senere hos administrasjonsdirektøren. Hun ble ansatt som distriktssjef i veivesenet i Aust-Agder i november 2004. Styreleder i teateret Den nye politimesteren har i flere år vært styreleder for Agder Teater og er i dag nestleder i styret for det nye teater- og konserthuset Kilden i Kristiansand

Kirsten Lindeberg søkte stillingen som politimester etter at søknadsfristen var gått ut, etter oppfordring fra visepolitimester Kjell Hegstad , som nå fungerer som politimester på Agder etter at Bjørn Hareide fratrådte ved årsskiftet. Hegstad mener departementet har gjort et klokt valg.

Frisk pust - Jeg tror vi er heldige med valget, og får en godt kvalifisert leder. Vi gleder oss til hun kommer, og håper på et godt samarbeid, sier Hegstad til fvn.no.

Den fungerende politimesteren mener det kan være sunt å få inn en person som kan se på organisasjonen med nye øyne.

— Hun kommer med en ballast som inneholder noe annet enn det rent politifaglige. Det vil oppleves som et frisk pust. Hun kan se på organisasjonen med nye øyne, og foreslå endringer som er nødvendige, sier Hegstad.

Fvn.no oppdaterer saken.