FOTBALLMANDAL— Det er spennende å bli prøvd bak på banen, sier Mathisen etter 4-0-seieren i gårsdagens treningskamp mot MK i Mandal.I over fem år har det vært snakket om at Svein Mathisens sønn ville bli den neste storspissen fra Sørlandet. Men sykdom og skader har satt ham tilbake. Nå er 21-åringen friskmeldt, og i går kom den første kampen som midtstopper på A-laget. - gode forutsetninger.

— Jeg har hatt en prat med Jesper, og fortalt at jeg ønsker å se ham som stopper. Hovedprioriteten hans må fortsatt være å holde seg frisk over tid, men han har gode forutsetninger til å bli midtstopper. Venstrebeinte midtstoppere er vanskelige å få tak, og sånn sett er Jesper ekstra spennende, sier trener Arne Sandstø, som så et toppet Start kjøre over MK i den 30 minutter lange førsteomgangen i går - og at et mer reservepreget mannskap fortsatte med det samme etter hvilen.Han mener Mathisen, som gjorde sin andre A-lagsopptreden på trekvart år i går, får en mykere start på comebacket på fotballbanen ved å spille forsvar.- Jeg tror det er lettere å komme i gang for ham bak på banen, hvor han får litt bedre tid, sier Sandstø, som trolig venter nærmere sommeren før han bruker «Mini-Matta» i 1. divisjon. Må tenke annerledes.

Selv mener Mathisen at han har en del å jobbe med mentalt. - Jeg må bli mer defensiv i hodet som midtstopper. Jeg kan ikke drible hver gang og må tenke mer på posisjoneringen. Samtidig får jeg brukt venstrebeinet mitt på en helt annen måte bakfra, sier Mathisen.Han fastsatte sluttresultatet til 4-0 på straffespark etter at en meget frisk Morten Hæstad hadde blitt felt. Geir Ludvig Fevang åpnet ballet etter at Espen Olsen snappet ballen fra Inge Nilsen allerede etter fire minutter, og like etter skjøt Clarence Goodson ballen i nettet etter en corner. Espen Børufsen scoret det tredje etter en fin Kjetil Kamark-cross.- Selv om det gikk som det gikk så synes jeg dette var gøy. Vi har spillere som ikke er i nærheten av å ha de referansene som Start-spillerne har, og de trenger å kjenne på dette nivået for å forstå hva det dreier seg om. Det er jo opp til 1. divisjon vi vil, sier MK-trener Kjetil Ruthford Pedersen.Tekst: Øyvind Brenneoyvind.brenne@fvn.no - 38 11 32 49Espen Sletvoldespen.sletvold@fvn.no - 38 11 30 00Les flere saker og se video fra kampen på