BEDRIFTSIDRETTKristiansandNår 40-45 ansatte på Politihuset i Kristiansand ikke løper etter byens skurker, springer de aller fleste Terrengkarusellen hver torsdag. — Jeg mener det er et krav om å holde seg i form i vårt yrke, og det vet folk på huset at jeg mener. Derfor pleier jeg å gi dem et spark bak, sier Lise Pettersen Aurebekk (39) i ordensavdelingen og smiler. Mrs. Fiks og MENTOR.

Aurebekk er oppmann i bane- og terrenggruppen i Kristiansand Politi bedriftsidrettslag (KPIL). Ifølge leder Jan Kåre Eriksen er antall medlemmer 225. Han forteller at flere og flere av de ansatte heller vil drive med individuell idrett enn lagidrett. At interessen for karusellen har «tatt av» på politihuset får Aurebekk skylden for.- Lise er helt enorm. Hun er en mentor som brenner skikkelig for dette, sender ut mailer og resultatlister, ordner og fikser. Hun blir satt skikkelig pris på, mener Frank Salvesen, som har løpt Terrengkarusellen sju-åtte år på rad. LØPER ETTER SKURKER.

Til daglig jobber Salvesen operativt, det vil si at han er ute i felten og fakker kjeltringer. Da duger det ikke å være tung og tungpustet. - Det hender jo at vi må ut på noen løpeturer i tjenesten, og da blir jeg satt til å løpe, sier 41-åringen.Verken for nye politirekrutter eller erfarne tjenestemenn og -kvinner eksisterer det noe styrke- eller kondisjonskrav.- Det er en prøveordning på Politihøgskolen til fysiske tester, som blant annet å løpe 3000 meter. Men blant rekruttene ser vi at det blir mer og mer styrke. Kiloene går opp og oksygenopptaket ned, kommenterer Salvesen. Ble HEKTET.

Etterforsker Petter Sandell begynte å løpe i 2000, da en hektisk småbarnsperiode roet seg.I 2004 jobbet han med Lise Aurebekk. Det året ble han hektet på løping. - Lise er i høyeste grad en pådriver, sier han.Sandell mener folk i hans yrke generelt bør holde seg i form.- Gjennom god fysisk form er man også mentalt forberedt på det som møter deg i jobben, sier 45-åringen, som trener mye på fritiden.- Det er en myte at politifolk trener mye i arbeidstiden. Det er ikke noe krav til å holde seg form, men opp til hver enkelt, sier han. I Jegersberg i går var Audun Eide en av de raskeste i karusellens andre løp i år. Ingen på «kammeret» kan hamle opp med 40-åringen. Lovbrytere: Herved er dere advart!Tekst: Frode Lindblomfrode.lindblom@fvn.no - 38 11 32 25