KRISTIANSAND: I perioden fredag morgen til søndag klokken 14 hadde brannvesenet i Kristiansand rykket ut på sju forskjellige krattbranner i Kristiansand. Flere av brannene på steder hvor det ferdes lite folk.

— Ingen av brannene i Baneheia har så langt vi kan forstå ha startet av engangsgriller, men ved flere andre steder i kommunen har engangsgriller vært involvert, forteller brannmester Ivar Arnesen, til fvn.no.

Brannene i Baneheia har oppstått langt fra veier, stier og lysløyper. At nye branner oppstår i kjølvannet av andre branner, er også spesielt.

— De brannene som har vært i Baneheia har vært på så utilgjengelige plasser og på steder der folk normalt ikke ferdes. Det er et tankekors at brannene oppstår på slike spesielle plasser. Tanken vår går i retning av at noen har hatt det gøy, sier Arnesen.

Ukjent gjerningspersoner

Om en eller flere personer står bak brannene den siste tiden er ikke klart. Politiet har heller ikke funnet ut hvem som står bak brannene.

Operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt bekreftet ved 15-tiden at politiet søndag ikke har funnet frem til eventuelle brannstiftere i Baneheia.

Arnesen i brannvesenet forteller at politiet ikke varsles om alle krattbrannet.

— Vi varsler normalt ikke om slike branner, men politiet er jo oppmerksomme på at slike ting skjer. Å etterforske brannene er håpløst. Det er nødvendig med tips fra publikum, sier Arnesen.

Spesielt tips om folk som forlater steder hvor det ryker mener brannvesenet det er viktig at folk tar kontakt.

- Er det en eller flere personer som står bak?

  • Det er nok ikke mange forskjellige, det behøver ikke være mer enn én person, sier Arnesen.

Foto: Christian Nørstebø.