KRISTIANSAND: Grunnen skal være at jorden skal «sette seg» bedre og at gravere slipper å etterfylle med jord. Dette blir kraftig avvist av kirkegårdsforstander Finn Sødal.

– Dette har ikke noe rot i virkeligheten. Jeg skjønner ikke hvor han har det fra, sier Sødal.

Han sier at det blir brukt gravemaskin for å legge på jord etter begravelsen er ferdig. Dette tåler kisten. Etter et par år vil lokket klappe sammen og gravene synker litt. Da blir det lagt på ny jord.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med begravelsesbyrå i Kristiansand og folk som jobber på byens kirkegårder. Alle sier at de ikke har hørt om praksisen.

Men Kleppe er overbevist om at dette er tilfellet og sier de har fått henvendelser om at dette skjer. Han tar derfor opp saken i en interpellasjon til Kristiansand bystyre. Der ber han ordføreren undersøke hvordan praksisen er på kirkegårdene i Kristiansand.

– Jeg synes en slik praksis er forferdelig, og tror ikke de pårørende er klar over dette. Nå må de få nye, klare regler på dette. Det er den viktigste grunnen til at jeg tar dette opp, sier Kleppe.

Han viser også til et innslag på Dagsrevyen på mandag. Her kom det fram at kirkegårdsarbeidere i Sverige laget hull på kisten for å slippe å etterfylle med jord.