KRISTIANSAND: Tiltalte, som er bosatt i Kristiansand, skal ved en anledning ha utgitt seg for å være en håndverker, og på denne måten ha lurt til seg penger han ikke hadde krav på.

25-åringen skal ha tilbudt seg å utbedre en bolig, og for arbeidet skal tiltalte ha fått 269.000 kroner for i forkant. Jobben ble aldri gjort.

— Bedrageriet anses som grovt fordi handlingen har voldt betydelig økonomisk skade, heter det i tiltalen.

Ved en annen anledning skal 25-åringen ha lurt til seg 100.000 kroner av en bekjent. Pengene skulle være sikkerhet for et lån på én million kroner, som tiltalte skal ha påstått var penger han skulle låne av sin egen bestefar.

Ifølge tiltalen lurte han i desember 2007 ansatte ved Monter Kjøita i Kristiansand til å utlevere varer til en verdi av 13.963 kroner. Her skal han ha bedt de ansatte kreditere varene til et firma han ikke var berettighet til å handle varer for.

25-åringen skal også ha forsøkt å lure ansatte ved AS Finance og DNBNor til å utbetale et lån av ukjent størrelse ved å innlevere lånesøknad i en annen manns navn via internett. I januar i år skal mannen han lånt en Volvo S 60, etter å ha opplyst at han ønsket å kjøpe bilen for 355.000 kroner.

25-åringen skal ha avtalt å utbetale kjøpesummen en uke senere, men selgeren så aldri noe til pengene.

— Bedrageriet er grovt grunnet beløpets størrelse, heter det i tiltalen.

25-åringen er også tiltalt for flere andre lovbrudd, blant annet på veitrafikkloven. Han skal ved to anledninger ha blitt stoppet uten å gyldig førerkort.

Det vil bli lagt ned påstand om å betale erstatning til fire personer og en bedrift med en total sum på over 450.000 kroner når saken kommer for retten.