Klikk på videoen i vinduet over for å se riggingen til Sørlandets største dataparty i Gimlehallen i fort film.

SE NY VIDEO:

Her inntar ungdommen datapartyet: — Utfordringen blir å holde seg våken

KRISTIANSAND: Søndag kveld begynte arrangørene å få kontroll over det som kommer til å bli det største datapartyet på Sørlandet. Mandag formiddag kommer nemlig 500 tenåringer til Gimlehallen. Først og fremst for å kjempe mot hverandre i dataspill som Battlefield, World of worldcraft og Counter strike.

— Landets beste spiller i Counter strike kommer hit, sier Øystein Horn (17), en av de frivillige som i helga har jobbet for å sette i stand festen.

— Noen tar dette veldig alvorlig og har veldig lyst å vinne. Men jeg er nok ikke en av dem, sier Horn.

NETTVERKSANSVAR: Lasse Haugen (24) har jobbet i fire måneder for å få nettverket til å fungere. Han har sju års erfaring fra dataprty. FOTO: KJETIL REITE

Kontroll

Allerede for en måned siden var halvparten av billettene solgt. Søndag kveld var det knappe 50 billetter igjen til det som vil bli en høstferie med svært lite søvn. I speakerbua i Gimlehallen er serveren for lengst på plass og Lasse Haugen (24) sier han har full kontroll på nettverket.

— Jeg har jobbet med dette nettverket hver dag i fire måneder nå, sier Haugen som vanligvis jobber i Aker Solutions.

— Han har jobbet med dataparty i syv år og netteverket har alltid fungert, sier Vegard Hansen (21), organisator for datapartyet som har fått navnet ”Sørlanet”.

Arrangøren Fritidsetaten øst og ungdomsrådet i Kristiansand har satt taket på deltagere til 500 siden det er første gangen. Men det er plass til flere og Lasse Haugen kan like gjerne administrere 5000 maskiner.

— Nå får vi se hvordan det fungerer og så utvider vi nok neste år, sier presseansvarlig Simon Valvik (21).

ÅPNER HALLEN: Mandag kl. 12.00 åpner datafesten i Gimlehallen. Organisator Vegard Hansen (i framgrunnen) og presseansvarlig Simon Valvik (begge 21) har jobbet for fullt hele helga. FOTO: KJETIL REITE Foto: Kjetil Reite

Foreldrevakt

Ifølge Valvik har arrangøren klar premier for over 50.000 kroner som blir fordelt på vinnerne. Egne folk er på plass for å følge med på at ingen jukser.

I salen vil foreldre gå vakt for å passe på at alle finner seg på rette. De yngste som kommer har knapt fylt 13. — Mange tror at slike partyer er for nerder som spiser usunt og sovner på tastaturet. Men slik er det ikke. Det er mange som kommer hit for å være sosiale, sier Simon Valvik.

Om forestillingen om ”nerde-treff” kanskje er en myte, så er det fremdeles dårlig med kjønnsbalansen.

— Ja, det er absolutt flest gutter som bruker å komme, sier Øystein Horn.

DATAFEST: Her i Gimlehallen blir det dataspilling helt fram til torsdag. FOTO: KJETIL REITE

Les mer om datapartyet på nettsiden deres.