Det begynner å bli mitt mantra: Ingenting er avgjort, alt er fortatt åpent i denne valgkampen. Men likevel; en del viktige indikatorer peker nå i retning av at det kan gå mot et borgelig flertall.

Skolevalgresulatene er en slik peker. I årets valg styrket Høyre seg. SV stod svekket tilbake i forhold til 2005. Selv om fordelingen partiene imellom alltid vil være annerledes ved skolevalg enn i nasjonale valg, har tendensen fra valgene vist seg å gi en god pekepinn om trendene.

I forhold til skolevalgene i 2005, svekket regjeringspartiene seg med mer enn fem prosentpoeng, og de borgerlige styrket seg med mer enn 6 prosentpoeng. Likedan er trenden i de mange meningsmålingene at Ap står på stedet hvil, SP og SV svekkes, Høyre går frem, Frp noe tilbake, og Krf og Venstre peker litt opp.

Til sammen gir det bud om at et borgerlig flertall akkurat nå er mest sannsynlig. Det skjer på tross av høyst uklare regjeringsalternativer, og på tross av intern krangling mellom de borgerlige partiene.

I lys av dette, er det at tvekampen mellom Frp og Ap i Vest-Agder får nasjonal interesse. Kampen om sistemandatet står mellom disse to partiene.

Differansen mellom de to partiene er såpass liten at feilmarginene kan spille oss et puss. Men dagens måling i Fædrelandsvennen og på fvn.no indikerer at Henning Skumsvoll (Frp) berger mandatet. Hvis han gjør det, har han knepet en av plassene det er reell kamp om. Da faller et viktig mandat ned på borgerlig side. I et valg der forholdet mellom blokkene fort kan bli 84 mot 85 mandater, kan et slikt utfall være det avgjørende.

Et slikt resultat vil kunne være en indikasjon på at Frp også på landsbasis vil klare å klamre seg til utsatte sistemandater. Mange av disse er de i kamp med Ap om.

19 stemmer skilte Frp og Ap i Vest-Agder ved forrige stortingsvalg. En lignende margin kan avgjøre igjen, også det nasjonale utfallet. Tør du sitte hjemme?