KRISTIANSAND: – Det er blåst av tre ganger 25 meter tak på Gimle aldershjem, sier Torstein Koveland, porteføljeansvarlig i Byggservice i Kristiansand Eiendom.

Han kan ikke si nøyaktig hvor store skadene vil bli, men anslår at det i alle fall kan dreie seg om en halv million kroner.

Beboerne i fjerde etasje ble i går kveld evakuert til dagligstuen , og de skal nå tilbake til rommene sine.

– Det er festet en presenning på taket slik at det ikke skal lekke, sier Koveland.

Vinduer knust

I dag blir det jobbet med å sette opp stillas rundt hele bygget. Koveland regner med at taket vil være ferdig om en 14-dagers tid.

– Er det forsvarlig å ha eldre mennesker boende i et bygg som ikke tåler en slik storm?

– Det er et irrelevant spørsmål. Det er mange som bor i bygårder fra samme tid, og dette var bare et uhell. Det har stått gjennom storm før, sier han.

I tillegg til skadene på Gimle aldershjem, ble to vinduer sugd ut av bygget på Kongens gate skole i går. På Hommeren traff et tre som veltet bygget, men det skal ikke være store skader.

25 millioner

Tuvas skader på Sør— og Østlandet vil komme til å koste 25 millioner kroner.

– Vi regner med at det kan komme mellom 30-50 skader i Agder. Det er tre som har veltet over tak og lekkasjer på grunn av tak som er blåst av, sier Helge Frøyså, skadesenterleder i If skadeforsikring.

– Jeg regner med skadene kommer til å koste opp til to millioner kroner i Agder for vår del, sier Frøyså.

– Vi har fått mellom fem og åtte skader meldt fra Agderfylkene. I snitt koster slike skader mellom 30.000 og 50.000 kroner, sier Bjarne Rysstad, informasjonsrådgiver i Gjensidige.

Trygg Vesta jobber med å få en oversikt over skadene på Sørlandet.