Foto: Kystatlas.no, fvn.no montasje

KRISTIANSAND: Ifølge operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bård Austad, har Thomas Herman Bjåland vært savnet fra hjemmet sitt i Kristiansand sentrum siden torsdag morgen klokken 07.15. Politiet står foreløpig uten spor etter mannens forsvinning.

Forsvant torsdag morgen

— Han skulle levere barnet i Bergljot barnehage på Lund. Barnet ble levert i barnehagen klokken 07.15. Siden har verken hans samboer eller andre sett ham, opplyser Austad.

Normalt sett skulle Bjåland gått på jobb etter å ha levert ungen i barnehagen, men arbeidsgiveren så ikke noe til ham den dagen. Først på kvelden ble familien urolig da han ikke kom hjem fra jobb som normalt.

— Vi har ingen opplysninger per nå som gir oss grunn til å tro at det har tilstøtt ham noe kriminelt. Men per nå må vi holde alle muligheter åpne, påpeker Austad og tilføyer.

— Vi aner rett og slett ikke hva som har skjedd. Vårt beste håp nå det er dere og publikums hjelp, sier Austad til fvn.no.

Tar dette svært alvorlig

Det er ikke uvanlig for politiet å sitte med meldinger på folk som er savnet, men denne saken skiller seg ut.

  • Politiet sitter med flere savnede meldinger på blokka, men det er personer som er savnet for femtende gang, og som har til vane å komme tilbake igjen. I dette tilfellet kan vi ikke gi noen forklaring. Dette må vi ta alvorlig. Derfor bruker vi nå mye ressurser innledningsvis for å finne ut hva som har skjedd, sier Austad.

Politiet etterlyser derfor vitner i saken og ber om publikums hjelp.

**Etterlyser en Nissan Primera

— Han kjører en mørkegrønn Nissan Primera 2,0 LX sedan med kjennetegn PX 31396. Bilen har en sort skiboks på taket og bilen bør være lett å få øye på for folk, mener Austad.**

Signalement

Savnede er 25 år. Han er 1.85 cm høy, har kraftig kroppsbygning og kort lyseblondt hår. Politiet kjenner ikke til hva slags klær den savnede skal ha vært iført da han forsvant fra hjemmet sitt.

  • Det vi trenger nå er hjelp til er å finne bilen, så vi får en inngang på hvor vi skal begynne å lete, sier Austad.

Mangel på spor har gjort det svært vanskelig for politiet å gjøre søk etter mannen.

  • Vi oppfordrer publikum til å ta kontakt med politiet dersom de har opplysninger som kan føre til at vi finner den savnede eller bilen.

Politiet har foreløpig valgt å ikke gå ut med bilde av den savnede 25-åringen.

Har du opplysninger? Ta kontakt med politiet på telefon 02800 eller 38 13 65 00.