Se video av slangen på web-tv her!

SISTE: Ved Agder politidistrikt får NTB opplyst at en mann har innrømmet at han passet på slangen over en viss tid, men at den klarte å rømme. Personen som sier han oppbevarte slangen for en venn, skal inn til avhør i løpet av kort tid.

SØGNE: Det var onsdag at politiet i Søgne fant slangen ved noen postkasser på Vedderheia. Den var død, men hadde få synlige skader.

— Vi har gjort undersøkelser, men ikke funnet ut hvem som eier den, sier lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til fvn.no.

Politiet i Søgne har selv forsøkt å finne ut av hva slags slange det er ved å titte på bilder, og har kommet frem til at det antakelig er en sjelden asiatisk kobraslange. Denne er livsfarlig.

Lensmannen forteller at politiet er interessert i å få tips fra publikum om hvordan slangen har havnet der. Selv vil han ikke spekulere i dette.

— Jeg vet ikke om den er dumpet der eller hva som kan ha skjedd, sier han.

Ovin Udø, zoolog og museumsdirektør ved Agder Naturmuseum, har studert bildet fvn.no har tatt av slangen.

— Det er litt vanskelig å se. Men jeg er nokså sikker på at det dreier seg om en asiatisk kobra, sier Udø, som likevel understreker at han ikke er ekspert på utenlandske slanger.

Rune Landås, dyrepasser i Kristiansand Dyrepark, mener at hvis det er en asiatisk kobra, er det et oppsiktsvekkende funn.

— Den er forferdelig farlig å ha hjemme. Jeg har aldri før hørt om noen som har hatt slike hjemme, så det er et veldig sjeldent funn. Jeg tror ikke det er mange av de i Norge, de er voldsomt farlige, sier han.

Men Landås avviser at slangen kan ha levd i den norske naturen.

— Ikke på denne tiden, men på sommeren kunne den ha overlevd. Den går ikke i dvale sånn som huggormen, sier Landås, som er dyrepasser for blant annet reptilene i dyreparken.

Foreløpig ligger slangen nedfryst hos politiet.