KRISTIANSAND/SØGNE — Vi har dekket til 70 men vet ikke hvor mange som kommer, sier Erik Albert.

Han er talsmann for Shalam og har det meste klart for julekveldfest i kafeen i Elvegata.Målgruppen er rusmisbrukere, enslige og innvandrere og ingen trenger å melde seg på.

Programmet er av det uformelle slaget, med lesing av dagens velkjente tekst fra Lukas 2, julemiddag og julebakst pluss blaudis. Og gaver, selvsagt. Albert garanterer minst to til hver, gitt av firmaer, foreninger, lag og privatpersoner. Hvor mange år Shalam har arrangert julaftenselskap, er han ikke sikker på. Men det har i alle fall skjedd i 20 år. Også i Filadelfias lokaler, et skrått kvartal unna, er julebord dekket.

— Vi har 75 påmeldte og det er ny rekord, sier Lasse Rosten, talsmann for frimenigheten som inviterer til julekveld for femte året.

Her har næringsliv sponset mat og gaver, mens fire vertsfamilier står klare for å ønske vel møtt. På kjøkkenet står to andre frivillige.

— Vårt tilbud er for alle som av ulike grunner opplever julaften som vanskelig, sier Rosten.

Også i Kirkens bymisjons kafé i Gravane forberedes julekveld, og det for første gang.

— 40 er påmeldt hos oss, sier gateprest Terje Seilskjær.

Her er målgruppen mennesker som av ulike årsaker har lyst til å feire jul med andre.

— Vi venter en uensartet gruppe. Men alle er likeverdige, sier presten om gjestene som også her skal få en rusfri kveld med mat, gaver og sang, pluss det lille ekstra: Julemidnattsmesse klokken 23. Til den trenger ingen å melde seg på.

Oasen bibelsenter har invitert til julekveld en gang før og gjør det i år igjen.

— 47 personer har meldt seg på hos oss, sier Jorun Tufteland, på vegne av fire vertsfamilier. Hun lover tradisjonell og god feiring på Søgne gamle prestegård.