KRISTIANSAND: De ansatte ble informert at Sårheim blir deres nye sjef i formiddag.

— Det blir utrolig spennende. Jeg går inn i denne jobben med en stor porsjon ydmykhet, samtidig som jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene, sier Sårheim i en pressemelding.

— Jeg vil jobbe hardt for at NRK fortsatt skal være et førstevalg for publikum på Sørlandet, og at vi er med på å sette viktige saker for landsdelen på den nasjonale dagsordenen, sier han.

Kjell Pihlstrøm gikk av som distriktsredaktør ved nyttår, etter drøyt tre år i jobben. 61-åringen har vært i statskanalen de siste 34 årene, og fortalte i september at han ønsket å prioritere familien i fremtiden.

Redaksjonssjef ved distriktstkontoret, Anders Sårheim, har fungert midlertidig i stillingen etter Pihlstrøms avgang. Sårheim er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen og kom til NRK Sørlandet i 2000. Lang prosess

Det har tatt tid å finne ny sjef for NRKs sørligste distriktskontor. Stillingen måtte lyses ut to ganger, i tillegg til at Hodejegeren ble koblet inn for å finne kandidatene.

— Jeg er veldig glad for å få en journalistisk og strategisk dyktig medarbeider som Sårheim inn i distriktsdivisjonens ledergruppe, sier distriksdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

— NRKs distriktskontorer blir stadig viktigere som produsenter av gode programmer og nyheter inn i NRKs sendeflater på radio, TV og nett. I tillegg til å jobbe for å være publikums førstevalg lokalt, så vil NRK Sørlandet også prioritere arbeidet med å lage nyheter og programstoff fra landsdelen også til de nasjonale programmene, sier hun.

Foto: NRK