KRISTIANSAND: 40-åringen blir av politiet betegnet som en av de sentrale i narkotikamiljøet i Kristiansand. Han og kompisen på 37 år fra Kristiansand, ble begge dømt i samme narkosak i lagmannsretten i mai for nesten fire år siden. Da fikk 40-åringen ubetinget fengsel i tre år og seks måneder. Han slapp ut fra fengsel 25. september i fjor med en resttid på ett år og 80 dager.

Les også: Politiet lurte narkobande med melis

Kompisen fikk i lagmannsretten fengsel i tre år og tre måneder. Da 37-åringen ble løslatt 1. desember 2006 hadde han ett år og 100 dager igjen å sone av straffen.

40-åringen er straffedømt fire ganger. Før dommen i lagmannsretten hadde han tre dommer.

37-åringen er straffedømt fem ganger.

Den ene av de to som politiet pågrep i skogen ved Grimsvann i Vågsbygd med en bag de trodde inneholdt amfetamin, er også begge straffedømt tidligere. En 37 år gammel mann fra Vågsbygd, har en rekke dommer både for vinningskriminalitet, vold og narkotika.

Den andre mannen som ifølge politiet var med og hentet bagen, en 36 år gammel mann, har en rekke dommer. 36-åringen har til nå nektet å forklare seg for politiet om sin befatning med saken.

Se reportasje fra funnområdet

For politiet gjenstår det fortsatt mye etterforskning. Saken mot de åtte kan i beste fall bli berammet til behandling i tingretten i Kristiansand tidlig på høstparten. Mye tyder på at påtalemyndigheten velger å fremme saken mot alle åtte siktede samtidig.