KRISTIANSAND: — En mann kjøpte varer i to gullsmedbutikker i Kristiansand sentrum, med et bankkort som ikke var hans eget, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt.

77.000 kroner

Ifølge politiet lyktes mannen å kjøpe varer til en verdi av opptil 77.000 kroner i to gullsmedbutikker. Den ene av disse butikkene var en Mestergull-butikk.

Fredrik Hodne, medeier i Mestergull Hodne og Mestergull Markens, forteller at mannen forsøkte å svindle til seg varer i to Mestergull-butikkene i sentrum. Han lyktes å kjøpe varer for titusenvis av kroner i den ene butikken, mens han mislyktes i den andre butikken.

- Beklagelig

  • Da betjeningen i den ene Mestergull-butikken skulle kontrollere gyldigheten av kortet, stakk mannen av, forteller Hodne. Da hadde mannen forsøkt å kjøpe varer for 40.000 kroner. - Securitas og politiet har vært etter mannen, forteller Hodne. Han håper politiet finner mannen.

– Det er beklagelig at noen prøver seg på svindel. Hvis det også har vært tyveri av bankkort, så er det synd. Det var godt at svindelen ble oppdaget, sier Hodne.

Etterlyser tips

Hendelsen skjedde litt over klokken 16.00 torsdag. Politiet beskriver den mistenkte mannen som liten og mørk. – Han hadde briller og mørkt, kort hår, forteller operasjonsleder Klausen. Mannen skal være i 20-årene.

— Hvis folk kjenner igjen beskrivelsen av fyren kan de ringe oss. Vi tar imot tips med takk, sier operasjonslederen.