KRISTIANSAND: — Vi hadde årets første kansellering mandag. Vi seilte fram til ettermiddagen og seiler også i dag, sier Ingvald Fardal, administrerende direktør i Fjordline, til fvn.no.

Høye bølger

Også i dag, tirsdag, har det blåst relativt kraftig i Skagerrak, og Fjord Cat ankom Kristiansand halv ni tirsdag morgen, en time og et kvarter forsinket. Mandag var bølgene opp mot åtte meter høye, i følge Fardal. Da lå Fjord Cat trygt i havn i Kristiansand. - Vi fokuserer på sikkerheten, sier han.

Med mye vind den siste tiden, samt hard konkurranse med Color Lines Superspeed, skulle nok mange tro at Fjordline slet med seilingingen til lille Fjord Cat, som ikke seiler i særlig høyere enn fire meter høye bølger.

- Fornøyd med situasjonen

Men det vil ikke Fardal innrømme. - Det har gått utrolig bra i år. I går kansellerte vi, og i dag var vi riktignok forsinket, men vi tok dette inn ganske kjapt da vi startet neste seiling presis klokken halv ti.

Hvordan har bookingen gått i konkurranse med Superspeed?

— Vi har ikke merket så mye, og uten å ha noen tall klare ennå, kan jeg si at vi ligger nokså tett innpå fjoråret. - Jeg er fornøyd med den situasjonen at vi er et alternativ til storaktøren.

— Vi har hatt fint vær og stort sett flatt hav i hele år. Nå går vi erfaringsmessig inn i en perode med finere vær. Så håper vi sommeren kommer. Det fortjener vi etter fjorårets dårlige sommer, avslutter Fardal.