ARENDAL: — Den foreløpige obduksjonsrapporten sier at dødsfallet antas å skyldes drukning, men dette er kun en foreløpig undersøkelse. Det er langt flere prøver som skal tas, som blant annet nevropatologiske undersøkelser, sier politiadvokat Julie Møller Digre til agderposten.no.

Det er ifølge politiadvokaten derfor ikke mulig å fastslå dødsårsaken endelig på nåværende tidspunkt.

Omkommet var yrkesdykker

Det var Tom Henry Semb (26 år) som omkom i ulykken 10. mai i år. Semb var på dykketur sammen med en kamerat da ulykken skjedde. De to kom bort fra hverandre på grunn av sterk strøm og en stor leteaksjon ble iverksatt. 26-åringen var savnet i nesten to timer før han ble funnet omkommet. Semb var erfaren yrkesdykker.

Politiet kan ikke utelukke at det var feil på utstyret til 26-åringen og har derfor sendt utstyret til Bergen for nærmere undersøkelser.

Trolig ikke illebefinnende

  • Ut fra de foreløpig resultatene som vi har fått, så har vi bedt om nærmere undersøkelser av utstyret. Det er viktig for oss og for leverandøren å få svar, hvis det har vært noe feil på utstyret er det viktig å sørge for at det ikke skjer igjen, sier Møller Digre til agderposten.no.

Det er ikke noe som tyder på at den omkomne skal ha fått et illebefinnende forut for ulykken.

– Foreløpig er ikke påvist tegn til sykelige forandringer, men det dreier seg foreløpig om en førsteinntrykk, påpeker Møller Digre.

Politiet venter nå på resultatet fra undersøkelsene av dykkerutstyret, samt den endelige obduksjonsrapporten. Det vil trolig ta flere måneder dødsårsaken kan fastslås endelig.