LILLESAND: Ved en anledning la mannen ut en tegning på Facebook hvor en politimann blir voldtatt på panseret av en politibil. Voldtektsmannen holder en pistol mot politimannens hode.

Bildet er merket med navnet på tjenestemannen som blir voldtatt. Dette er imidlertid ikke den eneste episoden som politiet mener er særdeles alvorlig.

Truet med å kollidere med politiet

Etter at 22-åringen hadde fått beslaglagt bilnøklene sine, truet han en politibetjent. "Hvis dere ikke ordner meg nøklene tilbake, så skal jeg krasje i alle politibilene jeg ser", fortalte han betjenten.

Mannen fortsatte med å si at han ikke ville la politiet kjøre bil, når han selv ikke fikk lov å gjøre det. Han skal videre ha truet med å ødelegge politifolkenes private biler.

I løpet av våren i år mener politiet at mannen stjal to stempler og en blokk med skjemaer som ble brukt i forbindelse med inndragning av kjennetegn fra lensmannskontoret i Lillesand. Ved en anledning nektet mannen å stoppe for politiets blålys da politiet ønsket å stoppe ham.

Ser alvorlig på saken

– Det er klart politiet ser alvorlig på saken og straffeforfølger slike saker, sier politiadvokat Per Moseid ved Agder-politiet, til fvn.no.

Foruten forholdene mot politiet mener politiadvokaten at 22-åringen har gjort seg ansvarlig for en del andre forhold.

Angivelig skal mannen ha stjålet to laptoper, et digitalt kamera og en skriver etter å ha skrudd ut en rute for en måned siden. Få dager tidligere mener politiet at siktede stjal verktøy fra en container.

Falske skilt, kjøring uten gyldig førerkort, tyveri, besittelse av narkotika og ordensforstyrrelse.