SØGNE: — Vi tar prøver av vannet i dag og fredag, og mandag vil jeg sannsynligvis få svaret, opplyste kommuneoverlege Frank Robert Andersen i Søgne til Fædrelandsvennen onsdag.

Dermed kan man tidligst kaste på svøm i det populære badevannet i starten av neste uke, hvis bakterieinnholdet er tilbake på normalt nivå. Inntil da er det badeforbud.

— Har noen blitt syke etter å ha badet der?

— Vi har ikke fått henvendelser foreløpig. Men inkubasjonstiden for mage-/tarmbakterier er én til tre dager, så svaret får vi først torsdag eller fredag, antar kommuneoverlegen.

I dag tok Erling Hansen fra ingeniørvesenet to vannprøver i Kvernhusvannet og én i sjøen ved Kossevigfjorden, mellom Åros og Langenes. Det var der kloakken ble ledet ut etter at lekkasjen ble oppdaget tirsdag morgen.

Da hadde forbipasserende tipset kommunen om den lett gjenkjennelige lukten. Men når bruddet på ledningen egentlig skjedde, det vet ingen.

— Det er sånn som kan skje når et rør har ligget i mange år og det blir trøtthet i materialene. Men ut fra slammengden ser det ikke ut som lekkasjen har pågått lenge, forteller fagarbeider Hansen.

Ved 11-tiden i dag var kloakkledningen, som sprang lekk ved sykkelstien mellom badevannet og Agder folkehøgskole, reparert og igjen koblet på Høllen renseanlegg.

Det betyr at man ifølge kommuneoverlegen trygt kan bade i sjøen ved Kossevigfjorden fra i dag.