KRISTIANSAND: Det er Gatebil som har tatt initiativ til at den regjerende verdensmesteren i freestyle motorcross kommer til Kristiansand. Førstkommende lørdag skal landingen for finnmarkingens baklengs salto være klar.

— Alt er nå i boks. Vi har gjort samarbeidsavtalen med Rive og knuseservice AS og Anleggsvirksomhet AS, som begge er lokale entreprenører. Vi har også fått med oss Sørlandssenteret som en av våre hovedsponsorer for å få dette til, sier Espen Hagen hos Gatebil.

Les også: Hjelp, hvor skal Ailo lande?

Arrangementet i Kristiansand er et ledd i en serie Gatebil-arrangementer i flere norske byer, og foruten Ailo Gaup kan Hagen by på lekre babes og raske biler.

— Dette er i forbindelse med FMX-show. Det finner sted på Skandinavisk trafikksenter. Det er Gatebil-treff med blant annet frikjøring for gatebiler, hvor det er mulig å få prøve bilen sin på bane gratis, se drifting-oppvisning med flere av Norges beste driftere og dragrace med biler opp mot 1000 hestekrefter. I tillegg kommer alt av det grommeste i gatebiler, sier Hagen.

Landingen skal bygges i forkant av lørdagens show, og folkene som skal lage landingen vil trolig ha nok å gjøre i dagene fremover.

— Det er en stor jobb å lage landingen. Området er 350-400 kubikkmeter pluss arbeidet. For oss betyr det mye å få på plass en samarbeidsavtale som er villig å lage landingen, sier Hagen.

Ailo Gaup kjører to show lørdag.

— Ailo gleder seg veldig, legger Hagen til.