STAVANGER: Det bekrefter Stavanger universitetssykehus overfor fvn.no. Fireåringen pådro seg alvorlige hodeskader i ulykken.

— Gutten døde av skadene i ettermiddag, får fvn.no opplyst ved intensivavdelingen på sykehuset onsdag.

Glatt på ulykkesstedet

Ulykken skjedde da bilen gutten satt i, kjørte utfor på det glatte føret ved Vanse kirke. Det var faren til fireåringen som kjørte bilen. Han kom kjørende på en kommunal vei fra Øygarden da han mistet kontrollen, kjørte utfor en bakke og krasjet inn i et tre.

— Det var veldig glatt på stedet, opplyste operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no kort tid etter utforkjøringen.

Fireåringen ble brakt med luftambulanse til Stavanger universitetssykehus. Guttens tre år gamle bror og hans 32 år gamle far ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand etter ulykken. De kom fra utforkjøringen uten alvorlige skader.

Tekniske undersøkelser

Biltilsynet og krimteknikere fra politiet undersøkte bilen og ulykkesstedet fredag. Politiet opplyste etter ulykken at bilen var «dårlig skodd», men foreløpig er ikke rapportene klare.

— Vi har foretatt etterforskning i saken. Det gjenstår ikke mye, men vi avventer rapport fra de tekniske undersøkelsene og har ikke fått tatt alle avhør som er nødvendige, sier lensmann Kåre Unhammer ved Farsund lensmannskontor til fvn.no.

ULYKKESBILEN: Bilen kjørte utfor en bakke og krasjet inn i et tre. (Foto: Roar Greipsland)