KVINESDAL: 22 år gamle Gunnar Hunsbedt satt i passasjersetet foran da bilen med fire ungdommer fra Kvinesdal fikk sleng og traff en møtende bil sidelengs på E 39 øst for Flekkefjord lørdag ettermiddag . Bak ham satt 31 år gamle Tor Jonny Svindland, som døde på Stavanger universitetssykehus få timer etter ulykken.

— Dette er en tragisk situasjon for lille Kvinesdal. Én er død og to er skadet. Det preger bygda. Våre tanker går først og fremst til de pårørende til den omkomne. De har det mye verre enn oss, siden sønnen vår sannsynligvis er utenfor livsfare, sier Ludvig Hunsbedt til fvn.no.

Minnestund

Mandag skulle Gunnar Hunsbedt ha blitt brakt til Ullevål universitetssykehus for å operere bekkenet, men på grunn av indre blødninger var ikke tilstanden stabil nok for overflyttingen.

22-åringen har pådratt seg skader i nyre, milten og ryggen, en punktert lunge, samt tre brudd i bekkenet.

En av de to andre som satt i bilen ble mandag også brakt til Stavanger universitetssykehus, etter at skadene han pådro seg i ulykken viste seg å være mer alvorlig enn først antatt. Det bekrefter Sørlandet sykehus i Flekkefjord til fvn.no.

Søndag var om lag 200 venner og kjente av Tor Jonny Svindland samlet for en minnestund ved vektstasjonen til Statens vegvesen få hundre meter fra ulykkesstedet. Også Ludvig Hunsbedt deltok på markeringen, og fortalte de fremmøtte om sønnens tilstand.

— Det var en fin minnestund. 20-30 lastebiler kjørte i kolonne for å minne avdøde, som var lastebilsjåfør, sier Hunsbedt.

Ulykkesbilen tilhørte 22-åringen, men det var en av hans kamerater som kjørte den. Ludvig Hunsbedt er nå opptatt av at sjåføren blir tatt hånd om.

— Jeg håper at kameratgjengen tar godt vare på ham, sier 47-åringen.

Ikke mistanke om høy fart

Ifølge stasjonssjef Asbjørn Skåland ved Flekkefjord politistasjon er det foreløpig ikke noe som tyder på uaktsomhet i forhold til ulykken. Etterforskningen viser at bilen til kvindølene mest sannsynlig kom utenfor selve hjulsporene, hvorpå føreren mistet kontrollen i slapseføret.

— Vi har ikke mistanke om verken høy fart eller promille. Bilen fikk skrens og traff motgående bil sidelengs rett i fronten, sier Skåland til fvn.no.

Både Volvoen som kvindølene satt i og den møtende bilen, en Ford Ka, skal ha holdt rundt 80 kilometer i timen. Det har flere av de involverte forklart i avhør.

— Vi har avhørt to personer som satt i bilen rett foran Volvoen. Det er ikke mange vitner til ulykken, men vi har også avhørt de som var oppegående fra bilene. Alle har sammenfallende forklaringer, sier Skåland, som nå avventer rapport fra tekniske undersøkelser på stedet.

I timene etter ulykken ble det gjennomført friksjonsmåling av E 39. Det var snøvær i området, og brøytebilen skal ha kommet rett bak ungdommenes bil.

— To brøytebiler kjørte fram og tilbake på strekningen. I perioden fra klokken 10 til 14, da ulykken skjedde, hadde brøytebilene kjørt forbi ulykkesstedet seks ganger, opplyser Skåland.

- Frysninger nedover ryggen

Kameratgjengen hadde vært i Flekkefjord på handletur, og var på vei hjem da ulykken skjedde i Nulandsvika. Tre biler kjørte i følge, med ulykkesbilen som den siste.

— Kameratene i de to andre bilene ble stående i Kvinesdal og vente. De skjønte ikke hva som hadde hendt, forteller Ludvig Hunsbedt, som foreløpig selv ikke har satt seg inn i hendelsesforløpet.

— Det har jeg ikke brydd meg om. Det som har skjedd har skjedd. Men for en uerfaren fører er det fort gjort. Bare en liten uoppmerksomhet skal til før bilen tverrer, sier rallycrossføreren.

Han var selv på hytta da han fikk den tunge beskjeden. Helgen har vært ubeskrivelig hard for 47-åringen.

— Dette har vært den tøffeste helgen siden min sønns fødsel, da det også holdt på å gå galt. Sønnen min var ved bevissthet etter ulykken og ga beskjed til den ene kameraten om at han måtte ringe pappa. Det gikk frysninger nedover ryggen da jeg fikk beskjeden, men jeg reagerte ikke så sterkt som jeg hadde gjort hvis jeg visste hvor alvorlig det var, sier han.