Er du selv i Danmark, eller kjenner du noen som er det? Vi vil gjerne komme i kontakt. Ring oss på 800 81 300 eller send mail på nyheter@fvn.no.

KRISTIANSAND: Klokken 22.45 torsdag kveld opplyste beredskapsvakten at været kan gjøre det vanskelig å få lagt til i Hirtshals i natt. Det fikk de rett i.

Trailersjåfør om å ta ferje: — Det er som å spille lotto

— Vi har ligget utenfor Hirtshals i hele natt. Ferja kom ikke inn før klokken 07.15, opplyser linjedirektør Odd Grønberg, til fvn.no.

Ferjen skulle egentlig gått fra Hirtshals klokken 01.15 i natt. Først klokken 09.15 fredag morgen kunne ferjen returnere til Kristiansand.

Kraftig vind og høye bølger

Sterk vind og høye bølger i Skagerak har ført til de kraftige forsinkelsene for Color Line i natt. Ferjeavgangen fra Hirtshals ble over åtte timer forsinket og ferjeselskapet har kansellert to avganger som følge av forsinkelsene.

SISTE: To seilinger er kansellert

Må avvente dagens avganger

Værmeldingene for ettermiddagen og kvelden lover heller ikke godt, ifølge Grønberg:

— Vi må rett og slett bare se det an. Det er meldt mye vind og mye bølger, og akkurat nå er det en ugunstig vind i Hirtshals, sier Grønberg.

Avgangen lørdag morgen blir også trolig kansellert.

Vinden kommer fra vest og er verste sort for ferjetrafikken mellom Kristiansand og Hirtshals.

— Vi har fått varslet passasjerene om forsinkelsen, slik at vi ikke hadde kø på kaia i Kristiansand nå på morgenen, sier Grønberg.

- Temmelig vilt

En av ferjens passasjerer, Berit Omdal, var ikke fornøyd med tingenes tilstand i natt. Hun er på svipptur til Danmark med en venninne.

— Det var temmelig vilt på ferja her i natt, så mye forbanna folk som skulle på jobb i dag. Color Line er jo de eneste som driver trafikk i Kristiansand, så de kan tydeligvis komme unna med hva som helst, sier hun.

Ifølge Color Line skal Christian IV gå fra Hirtshals 09.15 og være i Kristiansand igjen rundt klokken 14.00. Dermed blir flere over en halv dag forsinket på jobb.

Sjekk været der du er (50.000 steder i Norge)