KRISTIANSAND: — De var rasende sinna og i full slåsskamp, forteller fengselsleder Frank Johansen ved Kristiansand fengsel.

Det var ved 20-tiden tirsdag at to insatte i Kristiansand fengsel barket sammen i det fengselslederen karakteriserer som et skikkelig basketak, et knytteneveslagsmål.

Fengselsbetjentene hadde problemer med å skille de to, så politiet ble tilkalt. Situasjonen var imidlertid noenlunde under kontroll da politiet kom til stedet.

Skadet hverandre

Men slåsskjempene hadde allerede klart å skade hverandre.

— Den ene var mest skadet og ble sendt til sykehus i politibil. Ifølge rapporten fra hendelsen hadde han kun overfladiske kuttskader i ansiktet. Skadene ble stripset og vedkommende ble sendt tilbake til fengselet og observert utover natten, sier Johansen.

Den andre personen ble bitt under slåsskampen, men bittet skal ikke være alvorlig. Helsetjenesten følger opp de to som sitter varetektsfengslet.

Måtte tilbringe natten i sikkerhetscelle

Den ene fangen måtte tilbringe natten i en sikkerhetscelle. Dette er en celle uten inventar, slik at den innsatte ikke kan skade seg selv.

- Var noen av de involverte ruset?

— Ikke som vi kjenner til, svarer Johansen.

- Vet du årsaken til slåsskampen?

— Det vet vi lite om. Det var to personer av utenlandsk opprinnelse, så det er en del språkutfordringer.

- Har de to samme språk?

— Nei, det har de ikke.

Hendelsen skjedde på domsavdelingen i fengselet, en avdeling med 20 plasser. Her har de ansatte mulighet til å ha åpne dører, noe som gjør at de kan ha sosialt samvær. De øvrige innsatte ble låst inn i cellene sine på grunn av slåsskampen.

Anmelder saken

Fengselet vil rutinemessig anmelde saken.

— Vi ser alvorlig på det som har skjedd, derfor blir dette en politisak, sier Johansen.