AGDER: ”Jeg heier på et oljefritt nord!” skrev Vennesland på bloggen sin i april, under tittelen ”Nei til oljeboring i nord”.

Statsminister Jens Stoltenberg har ikke konkludert i saken om oljeboring, til tross for at både SV og Senterpartiet er sterkt imot boring. Arbeiderpartiets landsmøte vedtok å vente med å konkludere til en har fått større klarhet i hva konsekvensene av en eventuell oljeboring vil bli.

— Ikke feig, fornuftig

— Det er et sårbart område, og det finnes mange betenkeligheter mot å starte oljeboring. Men det er enda viktigere å ta miljøhensyn. Jeg håper at vi klarer å ivareta miljøet samme hva konklusjonen blir, sier Vennesland.

- Men synes du Stoltenberg er feig?

— Nei, det er fornuftig å vente og se. Jeg ser at Jens forholder seg til landsstyrevedtaket. Han har et poeng.

- Er dette en viktig sak for deg?

— Ja, miljø er noe jeg brenner for, og jeg synes det er viktig å etterlate det i en god stand.

- Men er du villig til å gå på kompromiss med en så viktig sak?

— Det kommer helt an på hva utredningen sier. Jeg har veldig tillit til ekspertene, og vil aldri gå med på noe uten at det blir gjort på en forsvarlig måte.

- Hvordan blir det eventuelt å måtte svelge en så stor kamel for deg?

— Det kommer helt an på. Men det er aldri noe gøy.

Vil vente

Freddy deRuiter, partiets førstekandidat i Aust-Agder, sier han er enig i partiet sitt syn om å vente.

— Jeg har stor forståelse for de som er skeptiske og ønsker seg mer kunnskap. Derfor er det et fornuftig standpunkt å ta en grundig prosess på dette.

- Men har du også stor forståelse for de som går inn for oljeboring?

— Nei, det har jeg ikke. Jeg mener fagfolka og utredninger må få gjøre jobben sin. Å si ”kjør på” uten å se på konsekvensene er lettvint og populistisk, sier deRuiter.

Vest-Agders andrekandidat, Odd Omland sier han er på linje med partiet i saken – og det er å vente på resultat av utredninger.

Kari Henriksen, førstekandidat i Vest-Agder, har ikke vært å få tak i til nå i dag.