KISANGANI: I motsetning til hva Wavara har fortalt NTB tidligere, ble ikke tiltalen levert den militære domstolen i Kisangani fredag i forrige uke. Det gjensto litt finpuss, blant annet måtte to vitner signere de oppdaterte dokumentene.

Mandag ettermiddag skal dokumentene ha vært klare til levering. Selve registreringen av dokumentene hos domstolen vil ifølge Wavara skje tirsdag morgen.

Neste uke Etterforskningslederen tror rettssaken vil starte neste uke.

– Det er opp til ledelsen for domstolen å bestemme en dato, men jeg tror den vil starte i løpet av neste uke. Det er ikke opp til meg, men jeg tror dette fordi jeg kjenner systemet, sier Wavara til NTB.

– Vi vil gjerne bli ferdig med denne saken. Den har tatt lang tid fordi det er en delikat sak. Vi må vise til alle at bevisene er sanne, og at de mistenkte er skyldige, sier han.

Tjostolv Moland (28) fra Aust-Agder og en 27 år gammel mann fra Re i Vestfold er anklaget for å ha drept den kongolesiske sjåføren Abedi Kasongo 5. mai i år. To øyenvitner som var med i bilen deres, sier nordmennene sto bak drapet, men selv nekter de straffskyld.

De har forklart at sjåføren ble drept da de ble angrepet av en væpnet gruppe på veien mot Uganda.

Utsatt Rettssaken har tidligere blitt utsatt en rekke ganger, blant annet på grunn av pålegg om mer etterforskning fra myndighetene hovedstaden Kinshasa.

Før Wavara gjorde ferdig papirene, ville han også ha svar på to spørsmål fra Moland. Han reiste derfor til fengselet der Moland og 27-åringen fra Vestfold befinner seg.

Der ble han møtt av nordmennenes forsvarsadvokat, og etter en diskusjon ble det klart at spørsmålene heller skal tas opp under rettssaken.

Omfattende anklager Begge nordmennene er anklaget for drap, drapsforsøk, væpnet ran, spionasje og for å ha forsøkt å danne et kriminelt forbund.

Moland mistenkes i tillegg for å ha ledet et kriminelt forbund og for å bære våpen uten tillatelse.

De risikerer å bli dømt til døden dersom de blir funnet skyldig. Selv om mange blir dømt til døden i Kongo, har ikke dødsstraff blitt praktisert i landet de siste seks årene.