OSLO: Lars Olav Karlsen er noe hes i stemmen, etter å ha stått to dager utenfor Oslo Plaza. Der har han samlet inn autografer fra celebre gjester.

Karlsen er kjent fra tv-serien Tufte IL. Men han er også kjent for å være en ivrig autografjeger.

Han har tidligere sikret seg signaturen til de tidligere presidentene Bill Clinton og Jimmy Carter. Nå manglet han bare signaturen til president Barack Obama.

— Da hadde jeg sikret meg signaturene til alle demokratiske presidenter i min levetid, sier Karlsen.

Men jakten på Obamas autograf skulle bli en vanskelig affære for Karlsen.

- Fikk du Obamas autograf?

— Nei, er du gal. Det var jo ikke sjanse i havet. Jeg hadde et håp om å få autografen – helt til jeg fikk konstatert at det var umulig.

Fikk Will Smith sin autograf

  • Jeg hadde et lite håp om at det var mulig å stå ved undergrunnen ved Nobelinstituttet, cirka 15-20 meter unna. Hvis jeg hadde ropt, så kunne Obama kanskje, med litt griseflaks, ha kommet bort.

Men det lille håpet Karlsen hadde, ble raskt slukket da han oppdaget at politiet hadde sikret området med sperringer rundt flere kvartaler. Det lille glimtet Lars Olav fikk av USAs president torsdag, var da Obama tittet frem bak det skuddsikre glasset på balkongen på Grand Hotell.

Men Karlsen er likevel fornøyd med ukens autograf-fangst. Han har sikret seg autografene til flere celebre gjester ved Oslo Plaza, blant andre den verdensberømte pianisten Lang Lang.

Karlsen var også publikummer under talkshowet til Fredrik Skavland torsdag, og der fikk han sikret seg noen godbiter.

— Jeg er grisefornøyd. Jeg fikk autografen til Will Smith og kona Jada-Pinkett Smith, og jeg traff dem flere ganger.

I tillegg hanket han inn signaturen til Robbie Williams.

— Han skrev ”to Lars”, så jeg er storfornøyd.

Foto: Scanpix

Ny jakt neste gang Obama kommer

Karlsen vil ikke si hvor mange autografer han har i samlingen sin. Han understreker at det ikke er antall autografer som teller, men hvor eksklusive de er.

— En autograf er et historisk dokument, og bevis på at jeg har møtt personer som har betydd noe for verden. Egentlig var jeg ikke interessert i autografen til pianisten Lang Lang, men så fant jeg ut at han var grisegod.

- Hvilken autograf er du mest stolt av?

— Jeg er veldig fornøyd med autografene til Bill Clinton, Bruce Springsteen og Will Smith.

- Hvem vil du aller helst ha autografen til nå?

— Akkurat nå er det Obama, siden jeg ikke fikk den, men jeg får vente til neste gang han kommer til Oslo, sier autografjegeren fra Grimstad.