AUDNEDAL: Ulykken skjedde ved 14.30-tiden tirsdag i rundkjøringen ved Byremo ungdomsskole. En minibuss full av barn i barneskolealder skal ha kjørt inn i en større skolebuss bakfra.

— I alt åtte personer ble brakt til det lokale legekontoret for sjekk. Ingen av disse ble sendt videre for ytterligere behandling, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no.

De åtte personene, de fleste av dem barn, skal ha pådratt seg hevelser i knær, skrubbsår og andre småskader. Samtlige var passasjerer i minibussen, etter det fvn.no kjenner til.

— Skolen vil følge opp de involverte utover dagen, sier operasjonslederen.

Måtte sy fire sting

— Plutselig hørte jeg et pang, og jeg fløy inn i setet foran meg, sier Vetle Øydna (11).

Han går i sjette klasse på Byremo barneskole, og fikk en ubehagelig opplevelse da han skulle ta bussen hjem fra skolen. Han fikk et kutt over venstre øye, og måtte sy fire sting.

- Det var litt ekkelt. De minste grein, og da vi gikk ut av bussen kom en ekkel lukt som gjorde at en ble litt kvalm, fortsetter han.

Klokken 16.45 tirsdag kom han ut fra legebesøk. På legesenteret hadde også noen av de involverte barna fått en samtale med ambulansepersonell om hendelsen. Unge Øydna syntes det var en ekkel opplevelse, men syntes de ble tatt godt vare på av ungdommene i den store bussen, samt bussjåførene, like etter ulykken.

— Han var tydelig oppskaket da han kom opp til meg, sier mamma Elisabeth Øydna, som arbeider i barnehagen like ved der bussene kolliderte.

Selv er hun bare glad at det gikk så bra som det gjorde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MÅTTE SY: Busspassasjeren Vetle Øydna (11) fikk blått øye, og kutt over øyet. Han måtte sy fire sting. (Foto: Kari Lea Hennestad) Foto: Kari Lea Hennestad

— Rakk ikke bussen

Elev Marita Konsmo (17) ved Byremo videregående skole var vitne til ulykken.

— Det var tre personer som ikke rakk bussen som løp ut i veien. Den store bussen stoppet dermed rett før innkjørselen til den store veien. Minibussen som kom bak, klarte ikke å stoppe, sier Konsmo, og fortsetter:

— Fronten på minibussen ble ganske inntrykket. Airbagen til sjåføren fløy opp, og det røyk ganske mye, sier Konsmo.

- Var uoppmerksom

Sjåføren i den 16-seters minibussen, Ånen Leland, kom ikke selv til skade i bussulykken. Begge sjåførene bekrefter overfor fvn.no at den store bussen bråbremset for å slippe på flere elever. Andre elever om bord på bussen dro i stoppsnoren for at bussjåføren skulle stoppe.

Leland, som kom kjørende bak, fikk ikke med seg at bussen foran stoppet.

— Jeg var vel noe uoppmerksom. Vi skulle ut på hovedveien, så jeg så til venstre. Dermed fikk jeg ikke med meg at den bråbremset, sier han til fvn.no.

Mellom 5 og 10 km/t

Konsmo forteller at sjåføren slet med å komme seg ut på grunn av airbagen, mens barna kom gråtende ut.

- Det var fullt oppstyr, sier Marita Konsmo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BAKFRA: Minibussen kjørte inn i den større bussen bakfra. (Foto: Fvn.no-tipser) Foto: Fvn.no-tipser

I den store bussen satt det elever fra ungdomsskolen og Byremo videregående skole. Ingen av dem skal ha fått fysiske skader.

Ifølge sjåfør Ånen Leland holdt minibussen en hastighet på mellom fem og ti kilometer i timen. Begge bussene fikk så store materielle skader at de ikke kunne kjøre videre etter kollisjonen.

Kondemneres

Den største bussen måtte ha ny vannledning, mens minibussen trolig blir kondemnert.

— Det viktigste er at det gikk bra med folk. Det er nok busser å ta av, sier Leland, som også eier minibussen.

Det ble slått full alarm da meldingen om ulykken kom inn til nødsentralene. Luftambulansen ble tilkalt fra Arendal, men returnerte imidlertid etter kort tid. To vanlige ambulanser ble sendt til stedet, samt politipatrulje. Brannvesenet ble ikke varslet.

Ifølge politiet blir kollisjonen etterforsket.

— Det blir foretatt undersøkelser på stedet, samt avhør av begge sjåførene og trolig noen vitner, sier operasjonsleder Bård Austad.