KRISTIANSAND: Tidligere Quart-sjef Arild Buli er personlig ansvarlig for å betale rørleggerfirmaet Flaa VVS for arbeidet og utstyret de leverte til fjorårets festival.

Det er klart etter at Agder lagmannsrett har behandlet ankesaken. Lagmannsretten går dermed mot Kristiansand tingrett, hvor rørleggerne i mars tapte søksmålet.

Muntlig garanti

Da firmaene Quart Event og Quart Service gikk konkurs, fikk ikke Flaa VVS utbetalt penger for arbeid de gjorde både på festivalområdet på Odderøya og på festivalcampingen på Eg.

Dermed gikk de til søksmål mot Buli, som ifølge dem hadde gitt muntlig tilsagn om å stille personlig garanti for oppgjøret på drøye 200.000 kroner.

Må betale over 300.000

Arild Buli benektet dette, og tingretten kom fram til at han ikke hadde vært så klar i sin tale at muntlige lovnader gjorde ham personlig ansvarlig. Lagmannsretten mener derimot at det er bevist at Quart-sjefen lovet muntlig å stille personlig garanti.

«Lagmannsretten kan ikke se at det foreligger momenter som med vekt taler mot at Buli har stilt garanti», heter det i dommen.

Buli må dermed betale drøyt 200.000 kroner til rørleggerfirmaet, samt forsinkelsesrenter fra juli og august i fjor. I tillegg må han betale om lag 85.000 kroner i saksomkostninger for behandlingene både i tingretten og lagmannsretten.