KRISTIANSAND/GRIMSTAD: — Det føles veldig godt. Vi har jobbet hardt med nettsiden siden tidlig i 2008. I juni ble den lansert, og nå, to år etter vant vi prisen, sier salgssjef Leif Westgård hos klesprodusenten Stormberg.

«Prisen»var den kanskje gjeveste i netthandelskonkurransen: årets nettbutikk. Med utmerkelsen kom et bilde, blomster og ikke minst: anerkjennelsen fra bransje-kollegene.

— Og var det viktigste. Vi konkurrerte med mange nominerte, tilføyer Westgård.

Konkurransen var åpen for alle nordiske bedrifter som selger fysiske varer på nettet og har en norsk nettside. Kåringen var høydepunktet under logistikk- og netthandelsdagen Load på torsdag.

Et annet sørlandsselskap, Elefun i Grimstad, forhandler radiostyrte kjøretøyer til vanns, lands og i lufta, og ble kåret til årets innovatør i samme konkurranse.

Juryleder Anne Schøyen fra Bring har begrunnelsen:

— Elefun har en god teknisk løsning med 3D-demonstrasjoner av varene, og muligheten til å bestille alle mulige deler direkte. Entusiasmen butikken har, gjenspeiles også i kundeservicen. De driver en profesjonell butikk for voksne som ikke glemmer å være gutt. Og tilbyr både en kjøps- og lekeopplevelse, sier hun.

Om Stormberg sier Schøyen:

— De er egentlig enestående i alle kriterier. De har godt vareutvalg, og bra presentasjon av varene, også i sosiale medier. De er en foregangsbutikk for alle typer nettbutikker, sier hun.

I juryen var flere bransjer nettbutikker, samt pressen, representert. Konkurransen er arrangert på fjerde året.