MANDAL: Samlingen ble holdt på Mandal videregående skole klokken 14.00, dagen etter at fire ungdommer omkom i en frontkollisjon i Trysbakken i Søgne.

Det var Karen Marie Ekrem Olsen (20), Michael Storaker (18), Thor Egil Nilsen Vårdal (18) og Therese Daland Unosen (20) som omkom i ulykken fredag kveld.

Omkring 100 ungdommer var kommet til samlingen, som ble holdt i skolens kantine.

LES OGSÅ: Fire unge døde i trafikkulykke

Forbikjøring

Politioverbetjent Tor Åge Tronstad ga under dagens samiling en oversikt over hendelsesforløpet. FOTO: Jarle Martinsen. Foto: Jarle Martinsen (mms-foto)

En av vitnene til ulykken har fortalt til politiet at ulykkesbilen skjenet over i motsatt kjørefelt i Trysbakken.

De skal ha vært i ferd med å kjøre forbi en annen bil i krabbefeltet da BMW-en de fire satt i plutselig skled ut og traff lastebilen front mot front.

— Det er ingen bremsespor på stedet, og mye tyder på at de kan ha fått vannplaning, fortalte politioverbetjent Tor Åge Tronstad til de fremmøtte.

Se video fra ulykkesstedet

- Snakk med hverandre

Under samlingen snakket også sogneprest Per Ragnar Haraldstad til ungdommene.

— Dere må snakke med hverandre, bruk kriseteamene. Det er viktig at dere ikke brenner inne med noe, sa Haraldstad.

Han oppfordret ungdommene til å komme til ham eller andre hvis det var noe de ønsket å snakke om.

Flere av de pårørende var også tilstede, og på et bord var bilder av de omkomne satt frem, og alle som ville kunne tenne et lys.

— Dagens ungdomsgenerasjon er flinkere til å snakke med hverandre enn det min generasjon var. Jeg angret på at jeg ikke var mer åpen da jeg selv hadde det vanskelig gjennom livet som.

Klokken 17.00 blir det en kort minnemarkering ved ulykkesstedet, alle som vil, kan bli med i to busser som settes opp fra Mandal VGS.

Det blir ingen minnestund i kirka i kveld, men det vil bli en minnemarkering under morgendagens gudstjeneste.